V Pacově plánují modernizaci škol

Radnice v Pacově hodlá zmodernizovat učebny gymnázia a budovy základní školy Za Branou, podle informací starosty Lukáše Vlčka je budova základní školy na náměstí Svobody po stránce technického stavu a vnitřního vybavení na delší dobu bez problémů.

uniweb weby

„Odborné učebny v budově gymnázia, v níž škola sídlí dvacet let, chceme ve spolupráci s vedením školy zmodernizovat. Jedná se o učebny biologie, chemie, fyziky a učebnu výpočetní techniky. Obsahem modernizace jsou drobné stavební úpravy, jako jsou především nové podlahy, rekonstrukce rozvodů instalací, zakoupení nového nábytku, učebních pomůcek a elektroniky. Na podzim byla dokončena projektová příprava a byla podána žádost do Integrovaného regionálního operačního programu. Výsledek této naší žádosti očekáváme nejdříve na konci aktuálního školního roku. Bude-li náš projekt navržen k financování z prostředků EU, okamžitě podnikneme patřičné kroky pro zahájení realizace projektu,“ popisuje Lukáš Vlček.
Druhým cílem modernizace bude areál Za Branou, kde v minulých letech radnice zmodernizovala tělocvičnu včetně sociálního zázemí, objekty byly zatepleny, opraveny střechy, šatny a sociální zázemí. „Objekt, který byl postaven v 70. letech 20. století však stárne a bude nutná postupná modernizace učeben. Město Pacov v současné době ve spolupráci s vedením školy připravuje projekt modernizace odborných učeben fyziky, chemie, technických dílen a vybudování nové velké učebny výpočetní techniky. V rámci plánovaného projektu dojde také k zajištění bezbariérovosti školy, a to formou instalací plošin v obou pavilonech školy a dále bude v rámci rekonstrukce schodiště vybudován výtah v objektu školní jídelny. Projekt bychom rádi financovali z Integrovaného regionálního operačního programu, kam bude projektová žádost předložena v průběhu února. O dalším postupu obou projektů vás budeme informovat,“ dodává starosta Pacova.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
03.02.2017 17:21




0 +
 

Hlavní zprávy