Velikonoce na Michalově statku v Pohledi

V sobotu 15. a v neděli 16. dubna se na Michalově statku v Pohledi na Havlíčkobrodsku opět po roce uskuteční tradiční Staročeské Velikonoce na Michalově statku, jimiž odstartuje letošní sezona.

uniweb weby

„Nahlédneme opět do života obyvatel selského statku o velikonočních svátcích v časech před zrušením poddanství v Čechách. Vyzdobená světnice s prostřenou tabulí ukáže, co se o Velikonocích jedlo a pilo. Pokud to dovolí podmínky na dvoře budou k vidění i ukázky některých jarních prací a příprava polního nářadí. Návštěvníci uvidí také naší krávu a jalovičku původního českého plemene česká červinka,“ přibližuje program velikonočního víkendu Jindřich Holub, starosta Pohledě.
V sobotu vystoupí folklorní soubor Škubánek se svým velikonočním programem, s vynášením smrtky, dívčí koledou s novým lítem a obchůzkou s řehtačkami. Po oba dny dopoledne bude hrát Kočovné loutkové divadlo Rózy Blechové pohádku  Perníková chaloupka a hru o Režné paní motivovanou místní pověstí.  V přilehlé staročeské hospodě můžete ochutnat tradiční velikonoční jídla. Otevřeno je po oba dny od 10.00 do 17.00.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy