Vízek, Siegl a Heidi Janků v Havlíčkově Brodě

Dvanáctý ročník fotbalového turnaje zdravotně postižených SENI cup 2017 se uskutečnil v závěru května v Havlíčkově Brodě. Atmosféra na fotbalovém hřišti Slovanu Havlíčkův Brod, kde se turnaj tradičně hraje, byla podle slov pořadatelů hřejivá stejně jako minulé roky.

uniweb weby

Fotbalového klání se zúčastnilo patnáct týmů zdravotně postižených ze zařízení sociálních služeb z celé republiky. „Jednotlivé týmy nejprve svedly urputné souboje ve čtyřech skupinách dopoledne, kdy turnaj zahájila slavnostním výkopem místostarostka Havlíčkova Brodu Ivana Mojžyšková. Vítězové skupin se pak odpoledne utkali v semifinálových uktáních. V prvním porazily MSSS Vejprty favorizované CSP Litoměřice hladce 6:1, ve druhém pak silný CPTS Zbůch zvítězil nad Domov Libníčem a CSS Empatia 4:1. V utkání o třetí místo Litoměřice podlehly Libníči 1:5, a ve finále Zbůch smetl i Vejprty opět 6:1 a získal tak pohár pro vítěze SENI cupu a stejně jako ostatní týmy hodnotné věcné ceny. Turnaj zakončil zajímavý penaltový rozstřel vítěze turnaje a organizátorů z firmy Bella Bohemia,“ popsal Miloš Kučera, hlavní pořadatel turnaje.

Pro tři vítězné celky připravili pořadatelé návštěvu studií České televize na Kavčích Horách, kterou věnovala ČT, jejíž štáb přinesl z průběhu turnaje zpravodajství a pozvání na vybraný zápas Bohemians 1905 spojený s prohlídkou stadionu v populárním vršovickém Ďolíčku. 

„Turnaje se letos bohužel nemohl zúčastnit tradiční patron turnaje Antonín Panenka, který však slíbil, že příští rok se v Havlíčkově Brodě určitě opět objeví. Zato druhý patron turnaje, fotbalový internacionál a bývalý hráč Dukly Praha Ladislav Vízek se při své druhé návštěvě s mnoha hráči již srdečně přivítal jako se starými známými. Jako druhý patron turnaje se letos po boku Ladislava Vízka objevil jeho dobrý kamarád, rovněž člen Klubu fotbalových kanonýrů Horst Siegl, bývalý špičkový střelec pražské Sparty. „Láďa mi sice o turnaji už předem leccos vyprávěl, ale takové nadšení a zaujetí do hry jsem stejně nečekal. Opravdu se mi tu moc líbilo a rád přijedu zase.“ Na společné autogramiádě obou patronů bylo opět nabito a společné fotografování nebralo konce,“ dodal Miloš Kučera.

Premiéru na SENI cupu měla zpěváčka Heidi Janků, která svými nejznámějšími písněmi roztancovala spontání publikum. Heidi se svěřila, že zkušenost se sportem zdravotně postižených už má: „Dvakrát jsem zpívala na jejich atletických závodech, fotbal jsem je ale  viděla hrát poprvé. A protože je to můj oblíbený sport, na který se v televizi ráda podívám, tak jsem musela ocenit nejen obrovské nadšení hráčů, ale někdy i jejich herní um. Jsem moc ráda, že jsem svým vystoupením snad přispěla ke skvělé náladě, která tu panovala,“ uvedla zpěvačka Heidi Janků.

Zpěvák Martin Maxa přijel na SENI cup už potřetí. Své fanoušky opět potěšil svými nezvětšími hity a ochotně se vyfotil se všemi aktéry. 

Podle slov Miloše Kučery se dvanáctý SENI CUP opět stal úspěšným sportovním festivalem v režii organizátorů z firmy Bella Bohemia, během nějž se nadšení a spontánní radost ze hry přeneslo úplně na všechny.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 25.05.2017 09:02




0 +
 

Hlavní zprávy