Výrobce pervitinu z Jihlavy v rukou policistů

Jihlavští kriminalisté dopadli muže, který patřil na Jihlavsku mezi největší výrobce pervitinu. Muže zadrželi v v Jihlavě ještě se ženou, která vyrobenou drogu distribuovala. Při prohlídce rodinného domu a vozu, zajistili předměty určené k výrobě drog, kompletní varnu pervitinu, a přibližně 200 gramů efedrinu.

uniweb weby

„Policisté provedli domovní prohlídku v obci na Žďársku, kde muž před zadržením bydlel, a vozu Škoda Superb, které měl muž zaparkované v Jihlavě,“ řekl Radomír Němec, vedoucí oddělení obecné kriminality s tím, že kriminalisté zajistili mimo jiné předměty určené k výrobě pervitinu, jako například laboratorní vybavení a různé chemikálie. „Ve voze jsme při prohlídce nalezli a zajistili kolem 200 gramů efedrinu určeného k další výrobě pervitinu,“ přiblížil Radim Novák, komisař oddělení obecné kriminality. Jak dále dodal, ze zajištěného efedrinu by bylo možné získat přibližně 130 gramů pervitinu. Předměty, chemikálie a látky budou podrobeny dalšímu zkoumání na odborném policejním pracovišti.

Policejní komisař zahájil na základě shromážděných důkazů trestní stíhání pětačtyřicetiletého muže, který byl obviněn ze zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy spáchaného ve značném rozsahu. V minulosti byl opakovaně soudně trestán za různorodou trestnou činnost, včetně násilné. Ve věznici muž strávil už více než deset let. Za drogovou trestnou činnost si trest odnětí svobody naposledy odpykal na konci letošního března, kdy opustil brány věznice. 

Také devětadvacetiletá žena byla obviněna ze spáchání trestného činu, přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Také ona byla už v minulosti soudně trestána.

„Muž je obviněn z toho, že vyráběl pervitin. S drogovou trestnou činností začal přibližně po měsíci, co byl propuštěn z věznice na svobodu. Pervitin muž vyráběl na různých místech jako v chatce v Jihlavě nebo v objektech ve dvou obcích na Žďársku. Opatřil si předměty a chemikálie určené k výrobě pervitinu a léky měl dovezené z Polska. Pervitin byl určený k další distribuci. Obviněný muž vyrobil stovky gramů drogy. Svoji poslední dávku, kterou se chystal „uvařit“ minulý týden se mu už díky zákroku policistů dokončit nepodařilo,“ doplnila policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Devětadvacetiletá žena je obviněna z toho, že vyrobený pervitin od muže nakupovala a dále ho distribuovala zejména v Jihlavě a okolí města. Dalším osobám drogu prodala v desítkách případů. Někdy žena pervitin poskytla svým známým bezplatně k okamžitému užití.

„Na obviněného muže byl podán podnět k podání návrhu na vzetí do vazby,“ dodal vedoucí jihlavských kriminalistů Radomír Němec. Vznikla totiž důvodná obava, že bude obviněný muž v trestné činnosti i nadále pokračovat. Poté, co soud rozhodl o vzetí pětačtyřicetiletého muže do vazby, eskortovali ho policisté do věznice. 

Obviněná žena je stíhána na svobodě. Případ kriminalisté dále vyšetřují. 

„Obviněnému muži hrozí za spáchaný zvlášť závažný zločin trest odnětí svobody až na deset let. Žena může být potrestána až pětiletým trestem odnětí svobody,“ zakončil komisař Radim Novák.

Dopadením muže, který vyráběl pervitin „ve velkém“, skončila také realizace, kterou provedli kriminalisté ve spolupráci s brněnskou zásahovou jednotkou. 



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 13.11.2017 13:40




0 +
 

Hlavní zprávy