Co je krmivo pro psy a jaké jsou jeho druhy?

Co přesně je krmivo pro psy a proč je důležité? Strava vašeho psa má velký vliv na jeho zdraví a spokojenost. Proto je tak důležité vybrat pro svého psa správné krmivo. Existuje mnoho druhů krmiva pro psy, ale nejdůležitější je krmivo pro psy. Jedná se o kompletní krmivo, které by mělo tvořit základ stravy vašeho zvířete. Proč je to tak důležité krmivo ve výživě psů? Protože obsahuje nezbytné a základní živiny, které jsou nezbytné pro zachování životních funkcí a zdraví zvířete. Těmito nepostrad

uniweb weby

Historie krmiv pro psy

Historie krmiva pro psy sahá až do starověku. Ve starém Egyptě byli psi krmeni mlékem a chlebem, zatímco ve starém Řecku dostávali psi chléb se sýrem a bylinkami. V římských dobách byli psi krmeni masem a kostmi a ve středověku dostávali zbytky ze stolu. V 19. století se začaly vyrábět psí sušenky a ve 20. století bylo zavedeno granule pro psy. Dnes je na trhu k dispozici široká škála krmiv pro psy, včetně plnohodnotných krmiv a doplňkových krmiv. Celá krmiva mohou mít formu granule nebo konzerv a kapsiček.

Druhy krmiv pro psy

Existují tři druhy krmiv pro psy: syrová krmiva - domácí, neboli takzvaná BARF, konzervy a kapsičky pro psy, a granule pro psy na fera24.cz . Konzervy a kapsičky obsahují hodně vody a pomáhají udržovat hydrataci organismu. Granule jsou krmiva, která jsou suchá a obsahují méně vody než konzervy. Syrová strava je strava, která se skládá ze syrového masa, kostí, speciálních přísad a doplňků.

Porozumění výživě psů

Základní živiny, které musí psi přijímat, jsou bílkoviny, tuky a sacharidy. Chovatelské potřeby Fera24.cz nabízí kompletni krmiva, která jsou vysoce kvalitní a obsahují potřebné hodnoty. Bílkoviny jsou nezbytné pro výstavbu a obnovu sva.cz, tuky jsou zdrojem energie a sacharidy dodávají psovi energii. Kromě těchto tří složek potřebují psi také vitamíny a minerální látky. Existují různá pravidla výživy psů, která je třeba dodržovat, aby váš pes dostával správnou stravu. Psům by se například mělo podávat krmivo v určitou denní dobu a množství krmiva by mělo být přizpůsobeno věku, hmotnosti a aktivitě psa. Výběr správného krmiva pro psa Při výběru správného krmiva pro psa je třeba zvážit mnoho faktorů. Jedním z důležitých faktorů je věk psa. V závislosti na věku psa se mohou jeho nutriční potřeby lišit. Dalšími faktory, které je třeba zvážit, jsou hmotnost psa, úroveň aktivity a zdravotní stav psa. Při výběru krmiva pro psa je také důležité věnovat pozornost živinám, které výrobek obsahuje. Vždy vybírejte krmivo, které obsahuje správné množství bílkovin, tuků a sacharidů.

Specializovaná strava pro psy se speciálními potřebami

Někteří psi vyžadují specializované diety, které splňují speciální nutriční potřeby. Například psi s potravinovými alergiemi mohou potřebovat bezlepkovou nebo bezobilnou dietu nebo eliminační krmivo. Psi s nadváhou mohou vyžadovat nízkokalorickou dietu a starší psi mohou potřebovat dietu, která obsahuje méně sacharidů. Existují také specializované diety pro psy s onemocněním ledvin, jater a srdce, ale všechny by měl předepsat veterinář.

Domácí krmivo - BARF pro vašeho psa

Někteří majitelé psů se rozhodnou připravovat krmivo pro své mazlíčky doma. Jedním z hlavních důvodů, proč se lidé rozhodují pro domácí přípravu krmiva, je to, že mohou kontrolovat živiny a kvalitu krmiva. Domácí příprava krmiva pro psa však může být obtížná a časově náročná a je pro ně velmi důležité vypočítat přesné požadavky psa na živiny a také odpovídajícím způsobem doplňovat směsi. Bez toho některé receptury nemusí psovi poskytnout správné množství živin.

Oblíbené značky krmiv pro psy

V obchodech s krmivy pro psy jsou k dostání desítky značek krmiv pro psy. Mezi nejoblíbenější značky patří Royal Canin, Brit, Acana, Fitmin, Taste of the Wild. Každá z těchto značek nabízí různé výrobky, které vyhovují různým výživovým potřebám psů. Při výběru značky krmiva pro psy je dobré se podívat na recenze ostatních pejskařů a také na složení a kvalitu krmiva.

Shrnutí: Jak najít nejlepší krmivo pro psa?

Výběr správného krmiva pro vašeho psa může být obtížný, ale je velmi důležitý pro zdraví a štěstí vašeho psa. Při výběru krmiva pro psy berte v úvahu věk, hmotnost, úroveň aktivity a zdravotní stav vašeho psa. Je třeba si všímat živin, které jsou ve výrobku obsaženy, a vybrat krmivo, které obsahuje správné množství bílkovin, tuků a sacharidů. Existují také specializované diety pro psy s různými nutričními potřebami, například bezlepková dieta, nízkotučná dieta a dieta pro starší psy. Při výběru značky krmiva pro psy je dobré se podívat na recenze ostatních majitelů psů a také na složení a kvalitu krmiva.

Autor: Jan Vavřička Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy