Farmářské trhy v Havlíčkově Brodě letos poprvé

V sobotu 6. května se stalo Havlíčkovo náměstí v Brodě svědkem prvního letošního farmářského trhu známého pod názvem Koudelův talíř. Prodávané zboží pochází od farmáře nebo výrobce potravin , který garantuje původ prodávaného zboží z vlastních zdrojů a je schopen tento původ při prodeji prokázat.

uniweb weby

Návštěvníci trhu se možná obávali,  že vzhledem k EET bude málo stánků na trhu. Svoje vlastní sýry, zeleninu nebo třeba pečivo budou prodejci na stáncích evidovat až ve 3. vlně, tedy od března 2018. Květnový trh byl vydařený, jak účastí farmářů i prodejců. Návštěvníci měli možnost nakoupit výrobky z širokého sortimentů. Akorát zkrátka přišli labužníci ryb, protože bohužel nebyl žádný chovatel ryb. Snad na příštím trhu v sobotu 6. června nebudou chybět ryby. 

Součástí trhu byl i doprovodný program. Pro příznivce hudby hrála skupina AT TIME. Velký úspěch měla dvě aerobiková vystoupení brodského klubu BM Fitness. První sestava se jmenovala Včelí medvídci, které předvedla děvčata ve věku 4 -5 let pod vedením trenérky Radky Pechové. Druhá sestava se jmenovala Čokoládky, v provedení dívek z 1. a 2. třídy ZŠ pod vedením trenérky Sabiny Salivarové. Vyvrcholením bylo vystoupení děvčat z 2.-4. třídy Základní školy V Sadech z kroužku aerobiku pod vedením učitelky Markéty Bochschneiderové a Radky Pechové. Se sestavou Pátá, kterou děvčata předvedla za doprovodu stejnojmenné písně Pátá. 

„Jsem spokojena s dnešním trhem. Počasí nám přálo a účast návštěvníků byla lepší než vloni. Chci oslovit začínající mladé kapely, sportovní kluby nebo umělce, kteří by se chtěli zviditelnit a vystoupit na našich farmářských trzích. Pište na mail trhy.koudeluvtalir@seznam.cz, “ uvedla  Alena Čechová,  hlavní pořadatelka farmářských trhů.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy