Havlíčkobrodské ragbisty čeká druhá polovina sezony

Hráči brodských Orlů za sebou mají první část letošní sezony. Zakončili ji třetím místem, když v napínavém posledním zápase porazili Šílené Veverky z Vrchlabí 34:28.

uniweb weby

„Dosavadní průběh sezony podle mého odpovídá tomu, na co v současné době máme. Kdybychom chtěli mířit výše, musela by být daleko větší disciplína a docházka na tréninky. Nesmí docházet k tomu, že některé hráče uvidím až na tréninku před zápasem nebo přímo před utkáním,“ říká šéftrenér celého týmu Martin Kopic.

V podzimní části sezony by se trenér chtěl zaměřit na stabilizaci kádru, získání stabilního týmového zázemí pro příští sezonu a také ještě zabojovat o účast v Grandfinále. „Co se týká hry, nezbývá nám než dohrát sezonu s tím, co máme, a pokusit se zabojovat o účast ve velkém finále. Rád bych také, aby proběhl velký nábor a tím se stabilizoval tým. S tím je spojeno získání stálého zázemí pro příští sezonu,“ potvrzuje Kopic.

Ragby v Brodě vzniklo v roce 2012, první sezonu tým odehrál v druhé divizi a od roku 2013 je stabilním členem první divize. V roce 2015 se Orlům povedlo stát se mistry republiky, když v Grandfinále doslova přejeli chrudimské Rabbitohs 62:0. A od roku 2016 je také založen juniorský tým mladých Orlíků.

Letní příprava

Jednotliví členové brodského týmu nezaháleli ani o prázdninách. Absolvovali totiž náročnou fyzickou přípravu, kterou vedl profesionální fitness trenér. „Letní příprava překonala má očekávání. Byla sice krátká, ale na hráčích bylo vidět, že i přes její délku jdou výkonostně nahoru,“ dodává Kopic.

Autor: Tomáš Beránek, účastník Letní žurnalistické školy KHB 2016

Ilustrační foto: www.facebook.com/havlickuv.brod.rugby


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
po 22.08.2016 17:55




0 +
 

Hlavní zprávy