I v Budišově byly o víkendu otevřené ateliéry

V budišovském zámeckém parku se v sobotu i v neděli potkávalo mnoho návštěvníků, kteří mířili k zahradnímu domku a skleníku, v němž našli svůj dočasný ateliér fotograf Karel Pavlíček a tvůrce prostorových plastik Josef Matoušek. Třetí budišovská výtvarnice Jana Pašková předváděla, rovněž v rámci Dnů otevřených ateliérů, ukázky tvorby vinutých perel a foukaných korálků.

uniweb weby

Umělecký pasíř Josef Matoušek tvoří především šperky. K jejich realizaci využívá kombinaci kovů a kamenů. Významné místo v jeho tvorbě však mají i rozměrnější plastiky, jejichž součástí je mimo jiné žula z Vysočiny. Mnohdy abstraktní tvorba dává divákovi možnost, aby popustil uzdu své fantazie, jejímž výsledkem je objev něčeho vskutku krásného.
„Fotoaparát mám neustále při sobě, jedině tak lze zachytit ony zlomky vteřin kolem mne, jako jsou přírodní scenérie, lidi při různých společenských akcích, ale třeba pouze rosu na trávě u cesty. Zdali se mi podařilo onen moment přenést, zjistím až na počítači. Nutno přiznat, že je to málokdy, ale když se zadaří, je má výsledná radost o to větší. Rád se o ni dělím s lidmi kolem sebe, a to je možná jeden z důvodů, proč jsem se rozhodl několik desítek svých fotografií představit na výstavě v rámci Dnů otevřených ateliérů,“ svěřil se Karel Pavlíček.
Mimo svou zálibu ve fotografování je znám i coby dlouholetý tvůrce Budišovského zpravodaje.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy