Jaký tvar výstřihu odpovídá vaší postavě? Zjistěte to

Určitě jste si již všimla, že existuje mnoho typů výstřihů. Každý z nich má velký vliv na to, jak celá postava nakonec vypadá. Z tohoto důvodu je velmi důležité pečlivě vybírat oblečení s ohledem na to, jak se jeho detaily hodí k vaší konkrétní postavě. Jaký tvar výstřihu odpovídá vaší postavě? Zjistěte to!

uniweb weby

Výstřih ve tvaru V 

Dámský svetr může mít ozdobný výstřih ve tvaru V. Jedná se o velmi populární typ výstřihu, který můžete najít také na blůzkách a tričkách. Jeho úkolem je zeštíhlení horní části postavy. Proto skvěle sedí ženám s širokými rameny a velkým poprsím. Výstřih dodá postavě lehkost a bude působit, že je jemnější. Určitě není vhodný pro velmi štíhlé ženy s malým poprsím, protože by v něm působily ještě menší.

Americký výstřih

Jedná se o výstřih, který vládne na červeném koberci. Jedná se o velmi hluboký a dlouhý střih, které pomáhá zdůraznit a vystavit prsa. Nejlépe se hodí pro ženy se štíhlou postavou a malým a středním poprsím. Tento střih zeštíhlí a prodlouží postavu. Dělá, že krk působí delší. Často se nepoužívá podprsenka, takže by si ho neměly vybírat ženy s velmi plným poprsím.

Španělský výstřih

Španělský výstřih je docela odvážný. Jedná se o charakteristický, hluboký výstřih, který efektivně ukazuje klíční kosti. Blůzka s takovým výstřihem skvěle sedí postavám s širokými boky a úzkým pasem. Tento typ výstřihu rozšiřuje ramena. Není vhodný pro dámy s velkým poprsím nebo se širokými zády.

Výstřih do lodičky

Hned vedle výstřihu ve tvaru V je to nejoblíbenější tvar výstřihu. Těší se velké oblibě, protože je praktický a skvěle se hodí do obchodního stylu. Má tvar mělkého oblouku, který zdůrazňuje klíční kosti. Hodí se pro velmi drobné ženy s úzkými rameny a malým poprsím. Kvůli své ploché povaze opticky zkracuje krk a zdůrazňuje ho jako slaběji zvlněný. Není však vhodný pro ženy s širokými rameny, protože by je ještě více zdůraznil.

Obdélníkový výstřih

Toto je ideální výstřih pro velké prsa. Zdůrazňuje krk a krásně ho vystavuje. Dámský svetr s obdélníkovým výstřihem (někdy nazývaným také karo) bude vhodný také pro postavy typu H. Opticky rozšiřuje ramena a dává jim tvar. Neměly by si ho vybírat dámy s postavou typu Y.

Zakrytý výstřih

Zakrytý výstřih je jiný název pro golfové a polo-golfové svetry. Vypadají zvláště dobře na ženách se štíhlými postavami. Nejlépe se hodí pro dámy s menším poprsím, které od svého oblečení neočekávají optické zvětšení prsou.

Asymetrický výstřih

Jsou to různé typy výstřihů s šílenými tvary - hlavně na jedno rameno nebo jednoduše fantazijní směsice vytvořené spojením různých variant. Každý z nich by měl být posuzován samostatně, protože v závislosti na poměru jednotlivých prvků může být vhodný pro různé typy postav.

Zdroj: inzertní systém WhitePress

Autor: Jan Vavřička Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 03.10.2023 10:24




0 +
 

Hlavní zprávy