Jediný mariášnický turnaj v Havlíčkově Brodě

Klub mariáše ADH ploty uspořádal v sobotu 8. dubna už 25 ročník velikonočního turnaje ve čtyřkovém mariáši v Bowling klubu na Pražské v Havlíčkově Brodě. Turnaje se zúčastnilo 72 mariášníků z celé republiky a jedna mariášnice z Bystřice u Benešova.

uniweb weby

Od devíti hodin se rozpoutala pětikolová bitva s neplatnými mincemi o ceny, které dodal klub mariáše. Bitva se na hodinu přerušila obědem, podával se vepřový řízek s bramborovým salátem. V 15.00 skončilo poslední kolo a všichni napjatě čekali až Jiří Brož z počítače vyjede výsledkovou listinu. Vítězem se stal Bohumil Zelený z Číhoště s výhrou 41 Kč (peníze se po hře vždy vraceli, takže nikdo neprohrál, ani nevyhrál - jen evidenčně).Vítěz obdržel pěkný pohár a jako cenu si vybral elektrickou řetězovou pilu. Na druhém místě skončil ziskem 31,10 Kč také Zelený, ale Jaroslav z Přelouče, který si vybral jako cenu elektrický plotostřih. Na třetím místě s 29,30 Kč se umístil člen klubu ADH Jaroslav Novák z Krucemburku, který si vzal jako cenu sekeru Fiskars. Další člen klubu, Lubomír Kubát z Havlíčkova Brodu, skončil na pátém místě. Ceny byly připraveny pro všechny hráče i posledního Miroslava Bohuňka z Libice nad Doubravou.

„Letošní turnaj byl už jubilejním ročníkem čtvrtstoletí konání turnaje, jehož začátky spadají ještě do kasáren Karla Havlíčka Borovského v Havlíčkově Brodě,kdy se zúčastnilo 108 hráčů.  Hráčská parta ale s běžícími roky stárne a mladých nepřibývá,“ uvedl  Václav Tesař, prezident klubu ADH ploty a hlavní pořadatel turnaje.

 Jediná žena, Jaroslava Zimmermanová z Bystřice, ozdobila letošní turnaj svojí účastí a nehrála vůbec špatně a mnohé muže pěkně proháněla, skončila na 21. místě.

Na závěr turnaje poděkoval všem hráčům za účast a férové vystupování Václav Tesař, který také všechny pozval na další ročník velikonočního turnaje v příštím roce.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 10.04.2017 06:58




0 +
 

Hlavní zprávy