Sádecké hody nabídnou i křest knihy o vinné révě

Na známé vinici nedaleko Kojetic na Moravě pod hradem Sádkem se uskuteční 24. a 25. září Svatováclavské hody. Mimo kulinářských dobrot, burčáku a vína i živé hudby nabídnou i křest dlouho očekávané knihy autorského kolektivu Pavloušek, Lampíř, Muška a Kotrle Réva vinná pro malopěstitele. Jeden z autorů knihy Lubomír Lampíř Titul knihy Vinařské centrum Sádek Oponent knihy Pavel Valíček

uniweb weby

Knihu slavnostně uvede v sobotu v 11.00 ve vinařském centru třebíčský rodák a herec Oldřich Navrátil. Publikace, která je doplněna bohatou barevnou fotodokumentací,  nabízí čtenářům přehled o ekologické a integrované produkci ve vinohradnictví či popisy hlavních houbových chorob a škůdců révy vinné. Čtenář se dozví na 368 stranách mimo jiné o tom, co je to rezistence k chorobám a škůdcům, co jsou PIWI odrůdy či jak pěstovat víno s duchem tradice. 
„Vydání této publikace je chvályhodné a prospěšné, neboť malopěstitelů vinné révy každým rokem přibývá. I já k nim patřím,“ uvedl profesor Pavel Valíček, který tuto vědeckou práci oponoval. 
Kniha s pevnou vazbou a s tiskem na křídovém papíru bude na místě k dostání za 290 Kč.

 
 


Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy