V Brodě budou sbírat kola pro Afriku

Sbírka kol pro Afriku pořádá Oblastní charita Havlíčkův Brod ve čtvrtek 22. září od 9.00 do 17.00 ve farním dvoře Děkanství v sousedství kostela Nanebevzetí Panny Marie v Havlíčkově Brodě.

uniweb weby

„Byli jsme osloveni odborem životního prostředí městského úřadu v Havlíčkově Brodě, zda bychom s nimi nespolupracovali na akci Kola pro Afriku. Nás tento nápad oslovil. Mimo jiné i proto, že o týden později pořádáme oslavu 25. výročí činnosti Oblastní charity Havlíčkův Brod,“ sdělila ředitelka Oblastní charity Havlíčkův Brod Anna Blažková.

Odvoz vybraných kol z Havlíčkova Brodu si zajistí přímo mateřská ostravská společnost Kola pro Afriku. Ta podporuje gambijské děti na jejich cestě za vzděláním. „V Gambii, kam směřuje naše pomoc, mají děti obtížný přístup ke vzdělání. Do školy je to mnoho kilometrů, které děti každodenně zdolávají pěšky, což je stojí energii a čas. Není tak výjimkou, že je rodiče nechávají doma, aby pomáhaly s obživou a vzdělání, které ovlivňuje jejich budoucnost, jde stranou. Darovanými koly od dárců z České republiky chceme těmto dětem umožnit cestu ke vzdělání,“ říká Roman Posolda, ředitel organizace Kola pro Afriku.

V partnerských školách jsou i opravny kol. Společnost Kola pro Afriku zajišťuje zaškolení mechaniků a zásobování náhradními díly a nářadím. Pokud jsou některá darovaná kola nevhodná pro gambijský terén, poslouží jako cenné náhradní díly či jejich následný prodej zajistí další finanční prostředky pro rozvoj tohoto projektu.

Akce je jednodenní a koná se v rámci Dne bez aut.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy