Zrní bude v Havlíčkově Brodě

Nejedná se o zhodnocení letošní sklizně obilovin, ale o koncertní vystoupení skupiny Zrní v pátek 23. září v 21.00 v klubu Oko v Havlíčkově Brodě. Kladenská skupina je pětičlenná parta spolužáků z gymnázia a pohybuje se na české hudební scéně už patnáct let.

uniweb weby

Od svého vzniku 23. června 2001 až po současnost hraje skupina Zrní ve stejné sestavě: Jan Unger - zpěv, kytara, flétna, Jan Juklík - kytara, zpěv, Jan Fišer - housle, zpěv, Jan Caithaml - baskytara, zpěv a Ondřej Slavík - bicí, akordeon, beatbox, zpěv.

„Začínali jsme v angličtině, ale už od půlky první desky zpíváme česky, protože jenom tak se můžeme dostat až do morku svejch hlav. Vycházíme z lidový hudby, která jde z naší krajiny a ze zkušeností našich předků a stejně tak nás ovlivňuje současná elektronická doba, do který jsme se narodili, zvuky strojů, aut, měst, nový lidský pocity a situace, nový technický možnosti,“ píše o sobě Zrní na svém webu.

Skupina vydala pět řadových alb: Voní (vydané v roce 2009), Hrdina počítačové hry jde do světa (2011), Kolik váží vaše touha (2012), Soundtrack ke Konci světa (2012) a Následuj kojota (2014). Vloni vydala skupina záznam živého vystoupení na Střeleckém ostrově v Praze pod názvem Čtyři Honzové a jeden Ondřej v severní části Střeleckého ostrova. Deset písniček vybraných na album je průřezem všech čtyř dosud vydaných studiových alb, všechny písničky jsou ale předělané do netradičních verzí. Skupina Zrní má úspěch nejen u svých posluchačů, ale i u hudebních kritiků. Album Soundtrack ke konci světa bylo nominováno na cenu Vinyla i Apollo za nejlepší desku roku  a ve čtyřech kategoriích na cenu Anděl 2012. Nakonec si odnesla cenu za Objev roku. Album Následuj kojota  získalo nominaci na album roku v cenách Apollo a tři nominace na ceny Anděl 2014. Zaujali také ředitelku Colours of Ostrava, Zlatu Holušovou, díky které vzniklo unikátní propojení Zrní & Janáčkovy filharmonie Ostrava, které si odbylo premiéru na festivalu Colors 16. července 2015, na hlavní scéně, v hlavní čas hned po Björk. Doufám, že koncert v klubu Oko navštíví hudební fanoušci v hojném počtu a bude plný sál.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
po 19.09.2016 17:30




0 +
 

Hlavní zprávy