Unikátní modelové kolejiště představila novoměstská škola

Novoměstská SOŠ otevřela pro veřejnost kolejiště se ztvárněním modelových vlaků i každodenních situací. Tento projekt vychází z nadšení studentů školy pro vlaky a železnici. Návštěvníci mohou prohlédnout různé modely vlaků a zhlédnout detailní scény z reálného života.

uniweb weby

Nově otevřené kolejové město novoměstské SOŠ přináší vzrušující zážitky s exkluzivním zobrazením modelových vlaků i různých každodenních situací. Studenti školy, kteří mají vášeň pro vlaky a železnici, mají nyní příležitost sdílet svá kolejiště s veřejností. Jan Petr, ředitel školy, prohlásil, že tento projekt vzešel přímo z inspirace studentů, kteří se rozhodli svůj talent a zájem ukázat světu. Škola je již dlouhodobě spojena se železničním průmyslem, nabízí odborné vzdělávání v oboru železničář nebo maturitní obor železniční provoz.

Den otevřených dveří se na kolejišti konal již koncem letošního ledna, další pak tento týden v úterý, kdy na akci dorazilo bezmála sedm desítek návštěvníků. Strávit čas mezi modely prohánějícími se krajinou, kterou oživuje řada zajímavých detailů, lze ještě dnes, ve čtvrtek 22. února. Otevřeno bude od dvou hodin odpoledne do půl páté.

Návštěvníci se mohou těšit na různé modely vlaků, mezi nimiž nechybí třeba lokomotivy zvané Brejlák, Lachtan nebo Vectron. K vidění je rovněž motorový vůz nazývaný Orchestrion. Na své si přijdou také milovníci parních mašinek - koleje tam brázdí i lokomotiva Všudybylka. Kolejiště studentů nabízí poutavou podívanou, která zahrnuje nejen detailní modely vlaků, ale také různé situace z reálného života.

Samotné kolejiště zahrnuje jeden velký okruh, na němž se nachází jedna skrytá stanice, jedna zastávka a dvě stanice. Kolejiště je navíc doplněno různými situacemi z reálného života. V okolí železniční trati se odehrává například vražda, rvačka nebo milostná scéna. Takové bohaté ztvárnění událostí přináší unikátní, interaktivní zážitek pro návštěvníky, kteří se mohou cítit jako součást dění na trati.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy