Běžecké lyžařské trasy na Humpolecku i počasí jsou ideální

Podmínky pro běžkování jsou stále ideální a lyžařské stopy jsou upravené. V okolí Humpolce se v současné době nachází bezmála 70 km turistických běžeckých tras, které se upravují podle sněhových podmínek.

uniweb weby

Trasa na Lipnici přes Mozerov a zpět přes Kejžlici je upravená od pondělí 16. ledna, dál jsou projeté stopy kolem rybníka Hadina a pro velký úspěch jsou znovu projeté dvě stopy na tříkilometrovém okruhu nad Rozkoší. Tento okruh je využíván hodně i na večerní běžkování s čelovkou. V neděli 15. ledna byly upravené trasy na Mikulášov, Vilímek, Staré Bříště a další trasa na Radostín.

Severní trasa
Trasa A
- Humpolec – areál školního statku – Čejov – Kejžlice – Lipnice n.S. –   Loskoty – Bratroňov –Kojkovičky – Jedouchov – Leština – Panský les – Rozkoš - Humpolec.
Dlouhá trasa, zvlášť její nejdelší okruh přes Mozerov - vede přes pláně, hrad Lipnici uvidíme z netradiční východní strany. 

Jižní trasa

Trasa B
- Humpolec – sport. areál v Okružní ulici – U sv. Václava – Plačkov – Mikulášov – Krasoňov – St. Bříště – Lipovky – Krásná vyhlídka – Humpolec.
Co se týká sněhových podmínek, je tato trasa ideální, vede převážně po pláních a místech s nejvyšší nadmořskou výškou, takže zde bývá dostatek sněhu. 

Trasa C

Humpolec Litochleby  - Radostín - Německo (Háj) - Kaliště - Proseč - Pustolhotsko - Záběhlice - Proseč - Kaliště - Německo - Brunka, Peruš - Litochleby a kratší varianta:  Humpolec – Brunka – Horní Rápotice – Svéborka – Radostín. 
 




Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy