Chaloupky pořádají Den Země, oslaví ho prací, pochodem i sběrem papíru

Každé z pěti chaloupeckých středisek připravilo Den Země svým jedinečným způsobem. Od pátku 21. do pondělí 24. dubna budou moct zájemci Zemi čistit, poznávat po souši i po vodě, použité materiály upcyklovat do nových výrobků.

uniweb weby

Pořadatelé návštěvníkům ukážou, jak vytvořit domácí žížalový kompostér, představí jim stroje, které fungují i na jiný, než elektrický pohon. Nezapomněli ani na zábavu, proto se v Kněžicích vrhnou do veselého tvoření s papírem. 

Chaloupecké Dny Země začínají v pátek 21. dubna v Horní Krupé, kde pořadatelé připravují tradiční brigádu na pomoc přírodě v okolí Krupé. Po brigádě bude připraven zábavný kvíz o přírodě pro děti i dospělé a v 18.00 se sejdou účastníci u společného táboráku s opékáním špekáčků.
V pátek 21. a sobotu 22. dubna proběhne ve Žďárských vrších akce zaměřená na využití vlastních nohou při seznamování se s okolní přírodou. Nabízí trasy od 5 do 100 km. Start i cíl je u Horáckého muzea v Novém Městě na Moravě.
„Letos na akci opět spolupracujeme s Horáckým muzeem v Novém Městě na Moravě. Pevně věříme, že na trať přijdou naši věrní účastníci a rádi bychom přilákali více rodičů s dětmi. Pro ty bude ve dvoraně muzea připraveno tvoření na téma voda a její obyvatelé,“ zve za organizátory Marie Rajnošková, vedoucí ekocentra Chaloupky v Krátké. 
Neděle 23. dubna bude v Kněžicích ve znamení papíru, návštěvníci se mohou těšit na výrobu ručního papíru, bludiště a mnoho dalších papírových dílen. Mohou se svézt ve voze, vystřelit růži z papíru, vyrobit vrtulku, draka nebo větrník, ale také zajít na divadlo nebo koncert. Akci pořádaji Chaloupky, o. p. s., ve spolupráci s papírnou Huhtamaki z Přibyslavic.
Den Země oslaví v neděli 23. dubna 4. ve Velkém Meziříčí jarní vycházkou probouzející se přírodou Balinského údolí zakončenou v zahradně terapeutickém areálu Baliny, kde bude připraven program zahrnující tvoření z recyklovaných materiálů, využití domácího odpadu v tzv. vermikompostéru, plavení po vodách Balinky a ještě mnohem více.
V pondělí 24. dubna se uskuteční v Balinách Den Země pro sociální organizace - vzdělávací akce určená pro klienty sociálních organizací. Chybět nebudou tvořivé a zážitkové aktivity. Akce navazuje na Den Země ve Velkém Meziříčí, Dny Země finančně podpořil Fond Vysočiny.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy