Dálnice D1 u Jeníkova stojí

Situace na vysočinském úseku dálnice D1 je v důsledku vážných hromadných nehod vážná, zatímco na Brno je s maximální opatrností dálnice průjezdná v jednom odklizeném pruhu, směr Praha od zhruba 12.30 stojí. Optimistické odhady počítají s jejím zprůjezdněním v jednom pruhu až dnes (úterý 16. ledna) kolem 21.00.

uniweb weby

Průjezd osobních aut už zástupci IZS Kraje Vysočina vyřešili. Na 100. kilometru pro ně byla za tímto účelem odstranili svodidla a upravili sjzed a policie převádí dopravu do protisměru. Situaci nicméně komplikuje závažnost dopravních nehod na 99. km, kde do sebe ve směru na Prahu narazilo deset nákladních a tři osobní automobily, další hromadná nehoda v těsné blízkosti čítá čtrnáct nákladních vozidel a šest osobních aut. Vozidla jsou zaklíněna a jejich odstranění předpokládá nasazení těžké speciální techniky, která už je na místě. 

Na telefonním čísle 950 270 176 je aktivní linka pro veřejnost, kde je možné získat informace o této mimořádné a závažné události.

„Zatímco tranzit Policie ČR drží na dálnici a neuvažuje o tom, že by tomu bylo v následujících několika hodinách jinak, objízdná trasa pro osobní automobily je stanovena a je už nyní využívána  ve směru na Prahu přes Pávov – Jihlavu – Pelhřimov – Humpolec a dále směr Praha," informovala mluvčí Kraje Vysočina Jitka Svatošová. Na 112. km tedy osobní automobily sjíždí z D1 a vrací se na ni na 90. km EXIT Humpolec.

Na čele hromadné nehody je přistavena humanitární pomoc Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina, k dispozici jsou deky a čaj
Krajská správa a údržba silnic Vysočina intenzivně udržuje silnici II/602, kudy je pro osobní vozidla vedena objízdná trasa. Na místě také zasahovala Zdravotnická záchranná služba Kraje Vysočina, převezeno k následnému ošetření v nemocnicích v Jihlavě a Pelhřimově bylo deset lidí převážně  s lehčími zraněními.

Foto: HZS Kraje Vysočina

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy