Desátý ročník Dne pro dětskou knihu v krajské knihovně

V sobotu 26. listopadu proběhla v Krajské knihovně Vysočiny v Havlíčkově Brodě akce na propagaci dětských knih a dětského čtenářství – Den pro dětskou knihu. Letošní desátý ročník celorepublikové akce, do kterého se knihovna zapojuje od počátku, se nesl v duchu sportovních disciplín.

uniweb weby

„Knihovnou vedla zvířecí stezka plná sportovních úkolů, složená ze šesti stanovišť, každé z nich patřilo jinému zvířátku a jiné sportovní disciplíně. V knihovně jsme se tak mohli setkat s atletem havranem, florbalistou zajícem, tenistkou kočkou, fotbalistou medvědem, basketbalistou tygrem a kuželkářkou myškou. Sportovními disciplínami prošlo celkem 130 nadšených dětí a na konci stezky na ně čekala připravená odměna,“ přiblížila Dagmar Švejdová z dětského oddělení knihovny. 
Děti si také mohly vytvořit něco hezkého ve výtvarné dílně, zaměřenou na vánoční tématiku. Na m-centru si pak děti společně s rodiči mohly také vyzkoušet různé stolní hry či stavebnici LEGO. Velkému zájmu se těšil kreativní koutek, kde se malovalo dětem na obličej.
Zábavné dopoledne pro děti u příležitosti svátku knihy zpestřilo divadelní představení pro děti v sále Staré radnice. Divadlo Piškot si připravilo loutkovou veselohru O princezně a Popletovi.
„Tradičně na této knihovní akci vystoupily děti z mateřských škol. Letošní program pro rodiče, prarodiče a návštěvníky Dne pro dětskou knihu si připravila MŠ Příčná a MŠ Prokopa Holého.
Jak probíhalo sobotní dopoledne si můžete také prohlédnout na našich webových stránkách ve fotogalerii nebo na facebooku.
Celostátní akce na propagaci dětských knih a dětského čtenářství splnila svoji představu, přivést do knihovny děti a jejich rodiče a ukázat jim, že knihovna je důležité místo i v životě dítěte. Již teď se všichni můžeme těšit na další ročník,“ uzavřela Dagmar Švejdová.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy