Do Děkanské zahrady v Pelhřimově přijedou už podruhé loutky

Poslední květnový pátek 26. května bude Děkanská zahrada v Pelhřimově patřit dětem, Rodinné centrum Krteček pořádá znovu po roce loutkové divadlo pod širým nebem.

uniweb weby

V pátek od 16.00 v Děkanské zahradě mezi stromy po roce vystoupí divadlo Já to jsem z Hluboké nad Vltavou, tentokrát s přestavením Kolotoč pohádek. „Loni nás účast na pohádce Pinocchio velmi potěšila, přišlo celkem asi dvě stě diváků. Díky tomu, že sponzor tuto akci znovu podpořil, můžeme divadélko zopakovat a oživit tím opět dění v Děkanské zahradě," zmiňuje organizátorka akce Zuzana Havlová, maminka-dobrovolnice Rodinného centra Krteček. Malí i velcí diváci se mohou těšit na tři lidové pohádky, O Jeníčkovi a Mařence, O velké řepě a O kohoutkovi a slepičce v podání Víti Marčíka mladšího se svým bratrem a sedmi marionetami. Ty i celá otočná potulná scéna pocházejí z rodinné dílny Marčíků. Celý Kolotoč pohádek bude trvat asi 50 minut a nebude chybět zpěv doprovázený hrou na kytaru a ozembouch.   

„S Kolotočem pohádek jsme byli předloni na Mezinárodním festivalu Titirimundi ve španělské Segovii a minulý rok na festivalu na Mallorce. Představení je divoké a baví se při něm děti i rodiče. Nevím pro koho hrajeme víc," podotýká s úsměvem Víťa Marčík a dodává: „Nejvíc se těším na pohádku O kohoutkovi a slepičce, kterou hrajeme v originálním znění. Je to sranda.“ Vstupné na loutkové divadlo bude dobrovolné a přispěje na provoz rodinného centra.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy