Dobroty z Vysočiny na Festivalu regionálních potravin v Plzni

Na konci května už počtvrté přijeli na Festival Regionálních potravin Plzeňského kraje zástupci členských regionů Evropského regionu Dunaj-Vltava

uniweb weby

Na konci května už počtvrté přijeli na Festival Regionálních potravin Plzeňského kraje zástupci členských regionů Evropského regionu Dunaj-Vltava, aby prezentovali své regionální speciality. Nechyběl ani Kraj Vysočina s ochutnávkou slaných a sladkých pochutin, které měly u účastníků festivalu velký úspěch. Na stáncích Horní Falce, Dolního Bavorska a Jihočeského kraje měli návštěvníci možnost ochutnat jihočeské marmelády, bavorské klobásy, špekový chléb, preclíky a několik druhů piva. Kraj Vysočina nabídl chlebové placky se sýrem a cibulí, bezlepkové placky, grahamové tyčky, sušené jablečné kroužky a sladké pečivo ze sladu nebo jablek z Vysočiny.

„Jsem rád, že kvalitní produkty z Vysočiny mají možnost ochutnat a ocenit i lidé mimo region. Jsou totiž jednou z možných pozvánek a lákadlem k návštěvě našeho krásného kraje“, uvedl Mgr. Pavel Pacal, náměstek hejtmana pro regionální rozvoj a územní plánování.


I přes počáteční nepřízeň počasí přišlo v pátek 25. května do areálu Plzeňského pivovaru dostatek spokojených návštěvníků. Ti kromě široké nabídky regionálních produktů ocenili i doprovodný program – vystoupení českých a bavorských folklorních souborů či kuchařské show, při nichž své kuchařské umění předvedli kromě studentů gastronomických škol z Plzeňského kraje a Dolního Bavorska také regionální politici.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 12.06.2018 08:14




0 +
 

Hlavní zprávy