Firma metropolitka.cz darovala kvalitní papíry havlíčkobrodskému Nízkoprahovému klubu BAN!

Nevyužité plakáty a letáky z reklamních kampaní humpolecké firmy metropolitka.cz, které by jinak skončily v koši, ještě poslouží dětem a mladým lidem v havlíčkobrodském Nízkoprahovém klubu BAN! při Oblastní charitě Havlíčkův Brod (OCH HB).

uniweb weby

Zástupci společnosti poskytující internet si totiž uvědomili, že by byla škoda křídové papíry potištěné pouze z jedné strany jen tak vyhodit. „Přemýšleli jsme o tom, jak by se daly využít a komu by udělaly radost. Netrvalo dlouho a myšlenka byla na světě. Vzhledem ke kvalitě papíru nás napadlo, že by je mohly upotřebit třeba děti pro svou tvůrčí činnost. Velké plakáty o rozměru A2 s čistou zadní stranou se dají využít na malování, malé barevné letáčky třeba na koláže, skládání zvířátek nebo se z nich dají vyrábět papírové řetězy,“ přemítala Zuzana Rodová z metropolitky.cz s tím, že s OCH HB plánují dlouhodobou spolupráci. 
Slova Zuzany Rodové potvrdila i vedoucí havlíčkobrodského Nízkoprahové klubu BAN! Jana Mieslerová, která měla z užitečného daru radost. „Tyto papíry moc rádi využijeme k práci s našimi uživateli, především k výtvarné či tvořivé činnosti. Díky tomu si děti nebo mladiství procvičí nejen jemnou motoriku, ale také si zdokonalí spolupráci a komunikaci s ostatními, jelikož dostanou skvělou příležitost k seznamování a navazování vztahů. Vedle toho budou rozvíjet svou představivost a fantazii, což je pro ně velmi důležité a jejich rodiče či učitelé tomu často nevějí z různých důvodů tolik pozornosti,“ zmínila Jana Mieslerová. 
Zároveň dodala, že někteří v klubu rádi chystají nejrůznější aktivity pro ostatní. „I tuto činnost podporujeme, protože vede k rozvoji samostatnosti a organizačních schopností dítěte. Papírů není nikdy dost, a proto za ně moc děkujeme,“ uvedla vedoucí Nízkoprahového klubu BAN!  



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy