Hvězdy v zámecké zahradě netančily, ale zpívaly

V sobotu 12. srpna pokračoval ve večerních hodinách v zámeckém parku v Jaroměřicích nad Rokytnou pátým koncertem pod názvem Když hvězdy netančí hudební festival Petra Dvorského (MHFPD 2017). Inspirací celého večera se stala známá televizní soutěž StarDance, taneční show pod hudebním aranžmá Martina Kumžáka, kterou od roku 2006 vysílá televizní stanice ČT1.

uniweb weby

 V zámecké zahradě tentokráte hvězdy netančily ani nesoutěžily, ale zpívaly. Parkem zámku Jaroměřice nad Rokytnou se tak nesly známé hity z filmů Armagedon, Moulin Rouge, Spectre, Lví král, Zpívání v dešti, Hríšný tanec, Historky z podsvětí, Snídaně u Tiffanyho, z muzikálu Flashdanc, ze sitkomu Ženatý se závazky a další.

Martin Kumžák, dirigent a skladatel je dlouholetým spolupracovníkem úspěšné show České televize StarDance…když hvězdy tančí, je také vyhledávaným aranžérem a hráčem na klávesové nástroje. Věnuje se také kompozici současné vážné hudby. Mimo jiné aranžoval a dirigoval koncertní projekt LUCIE a FOK. Působil v několika popových, rockových nebo jazzových skupinách. Ve své kapele Pájky Pájk se věnoval Soulu, R’n’B i latinskoamerických rytmům, aranžoval a dirigoval muzikály West Side Story, Hair a Rusalka. Podílel se tvorbě muzikálů Hamlet a Galileo, složil hudbu k česko-americkému filmu Manor a hry Peer Gynt a Hrdina Západu. 

Moondance Orchestra patří k absolutní špičce mezi tanečními orchestry v ČR, který doprovázel také interprety při předávání cen TýTý a během soutěže Duety, aneb když hvězdy zpívají.

Na pódiu se vedle Moondance Orchestra, které představilo i pražské smyčcové kvarteto Epoque Quartet, které vzniklo na počátku roku 1999. Čtyři vynikající sólisty a komorní hráče s bohatými pódiovými zkušenostmi přivedla ke společné práci především mimořádné nadšení pro žánry jako je jazz, rock a funk.  Nedílnou součástí programů tohoto tělesa jsou ale stále skladby klasické kvartetní literatury. 

Jako sólistka vystoupila na koncertě držitelka Ceny Thálie, zpěvačka a vyhledávaná muzikálová herečka Dasha, publiku se dále představili herečka a zpěvačka Naďa Wepperová a zpěvák Michal Cerman.

Dasha, vlastním jménem Dagmar Sobková je jednou z nejtalentovanějších českých zpěvaček současnosti. Je stálou vokalistkou jeho sboru a spolupracovala s ním na řadě turné u nás i v Německu, na koncertech v Moskvě nebo na prestižní newyorské Carnegie Hall. Od roku 1998 se stala doprovodnou zpěvačkou Karla Gotta, později začala spolupracovat i s Helenou Vondráčkovou. Jako sólistka vystupuje i samostatně v kapelách Moondance Orchestra a Pájky Pájk. Od prosince 2011 vysílá společně se zpěvákem Janem Smigmatorem hudební pořad Klub Evergreen na vlnách Dvojky Českého rozhlasu. Účinkovala také v řadě televizních pořadů (např. TýTý, Královny popu v opeře, Robin Hood aneb Cesta ke slávě, To byl náš hit, StarDance... když hvězdy tančí). Dasha patří mezi nejvyhledávanější a nejobsazovanější muzikálové zpěvačky (muzikál Hamlet, Golem, Mona Lisa, Angelika, Jesus Christ Superstar, Aida, Carmen…) a je držitelkou Ceny Thálie za rok 2010.

Naďa Wepperová se profesionálně věnuje zpívání od roku 1994. V rámci vokálního kvintetu zpívala v představení Zasněžená romance (Hudební divadlo Karlín), byla součástí company v muzikálech Jesus Christ Superstar, Dracula a Mise, zpívala i v muzikálu Hrabě Monte Cristo. Jako doprovodná vokalistka spolupracuje s řadou interpretů (Lucie Bílá, Karel Gott, Marta Kubišová, Helena Vondráčková…), je sólistkou Orchestru Karla Vlacha, věnuje se pedagogické činnosti na Pražské konzervatoři, prezentovala se v rámci projektů Stardance – když hvězdy tančí I., II., III. a IV., Hvězda mého srdce a Česká Miss 2009 a jako hlasová poradkyně se účastnila projektů X-faktor, Duety a Robin Hood Cesta ke slávě.

Michal Cerman, absolvent Konzervatoře Jaroslava Ježka, je jedním ze zpěváků neopominutelné kapely „Brutus“, zpívá v muzikálech, s bluesově jazzovou kapelou „The Cell“ a je leadrem rockového seskupení „Second Band“.

Hudební festival má za sebou v pořadí už pátý koncert, který stejně jako čtyři předchozí proběhl za nedeštivého počasí, za účasti báječného spolupracujícího publika a skvostných účinkujících.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy