Internet v domácnostech na Vysočině je už standardem

Počítač a připojení k internetu se stává běžnou součástí vybavení domácností také v Kraji Vysočina. Počítač má k dispozici přes sedmdesát procent domácností. Přitom ještě před sedmi lety mělo připojení na internet méně než čtyřicet procent domácností.

uniweb weby

Podle výsledků šetření Českého statistického úřadu bylo v Kraji Vysočina osobním počítačem vybaveno 71,9 % domácností (průměr za roky 2014-2016), což v mezikrajském srovnání znamená jedenácté místo. Z dlouhodobého hlediska je znát výrazný posun ve vybavenosti, protože o sedm let dříve mělo počítač k dispozici pouze necelá polovina vysočinských domácností.


Podíl domácností vybavených připojením na internet je na Vysočině jen nepatrně nižší než podíl domácností, které mají k dispozici osobní počítač. Podle průměru let 2014-2016 mělo v našem kraji počítač s internetem přes 71 % domácností, což nás řadí na dvanácté místo mezi čtrnácti kraji. Také v tomto případě jde o výrazný vývoj. Podíl domácností s připojením k internetu se totiž za posledních sedm let zvýšil na Vysočině o 32,2 procentních bodů.



















Zdroj: ČSÚ

Image title



















Zdroj: ČSÚ

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy