Jednotky integrovaného záchranného systému v Pelhřimově cvičně řešily útok šíleného střelce

Střelba, výkřiky a houkající sirény. Přesně tak to vypadalo v úterý 25. října dopoledne v budově SPŠ a SOU ve Friedově ulici v Pelhřimově. Konalo se tam taktické cvičení složek Integrovaného záchranného systému Kraje Vysočina AMOK – útok šíleného střelce.

uniweb weby

Přípravu řešení mimořádné situace zhlédl místostarosta Pelhřimova Josef Koch s celou řadu významných osobností Kraje Vysočina v čele s hejtmanem Jiřím Běhounkem.
„Kromě toho, že akce byla velmi rozsáhlá, tak mě nejvíce zasáhly okamžiky ve druhém patře, kde jsme mohli sledovat práci zásahové jednotky, což bylo hodně autentické. Dokonce jsem se přistihl, že jsem přestal vnímat, že se jedná o nácvik, protože atmosféra byla velmi působivá, realistická a ve finále jsem si říkal jen, aby se něco takého nestalo u nás,“ řekl Josef Koch. 
Do násilného útoku šíleným střelcem na studenty školy byly zapojeny desítky policistů, hasičů, záchranářů a žáků školy. Kromě samotného zásahu dále před budou vyrostly nafukovací stany, kam záchranáři vynášeli raněné a ošetřovali je. Cvičení prověřilo komunikaci, taktické postupy všech složek na místě zásahu. Otestován byl také systém koordinace a řízení při řešení mimořádné události, po které zůstávají mrtví a desítky zraněných.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 25.10.2016 17:38




0 +
 

Hlavní zprávy