Mladí studenti představí reklamní tvorbu v Muzeu Vysočiny Jihlava

Kavárna Muzeum hostí od úterý 4. dubna výstavu prací studentů oboru Reklamní tvorba Střední uměleckoprůmyslové školy Jihlava- Helenín s názvem Tisk.

uniweb weby

„Klávesová zkratka pro vytištění dokumentu Ctrl+P = Tisk by mohla být pravděpodobně nejpoužívanější kombinací tlačítek v ateliéru Reklamní tvorby. Anebo se alespoň těší eminentnímu zájmu, neboť je spojena s jistým očekáváním, završuje dlouhý proces materializace určité ideje či konceptu. Obdobně je tomu s klasickou grafikou, teprve v tisku jako finálním výstupu můžeme uvidět skutečnou podobu díla, do té doby mnohdy pracně připravovaného s různou dávkou nejistoty, zda vše dopadne, jak je zamýšleno. Tisk je tedy čímsi fascinujícím, kroužíme kolem něj jako můry kolem lampy, je lákavým okamžikem zlomu, neboť obrazí naše schopnosti a záměry či ukazuje, zda jsme pohořeli. 

Výstavní soubor tisků ukazuje v průřezu pole našeho zájmu, spektrum možností. Skrze tyto rozmanité otisky může bádavý divák vyčíst jednotlivé matrice, celou cestu vzniku až k prvotnímu nápadu autora i kus jeho myšlenkového světa. Je jedno, zda jde o tvorbu volnou nebo užitou. Tisky také odkazují k možným cestám v technologickém smyslu slova: ruční práce i nová media. Odkazují ke všemu, čím se zabýváme ve škole – ať už jde o formu iluzivně-obrazovou: ilustrace, fotografie, video nebo o formu grafických fundamentů: piktogramy, logotypy, typografie, sazba,“ představuje výstavu prací studentů oboru Reklamní tvorba Střední uměleckoprůmyslové školy Jihlava-Helenín, která bude v prostoru kavárny Muzeum k vidění do pondělí 8. května, Jaroslav Grodl ze Střední uměleckoprůmyslové školy Jihlava-Helenín.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy