Muzeum na dlažbě v jihlavském muzeu

Také v letošním roce budou mít zájemci možnost nahlédnout do jihlavské historie prostřednictvím Muzea na dlažbě. Návštěvníci se opět mohou těšit na divadelní představení připravené ve spolupráci se Střední uměleckoprůmyslovou školou v Jihlavě - Heleníně, příběhy z městských kronik, vyprávění a procházky městem s Silvií Čermákovou.

uniweb weby

Netradiční listování starými kronikami, netradiční pojetí jihlavské historie, studentské divadlo, hledání časů dávno minulých při procházkách městem... a k tomu třebateplý čaj. To vše se chystá v Muzeu Vysočiny Jihlava ve spolupráci se studenty Střední uměleckoprůmyslové školy v Heleníně. Kroniky se budou otevírat každou sobotu od 10. září až do 1. října. Příběhy z dobrých i zlých časů kdysi stříbrného města umožní setkání s Jihlavou a jejími dávnými obyvateli tak, jak jste je zatím možná neznali a jak byste nečekali.

Projekt Muzeum na dlažbě je určen všem, které láká objevovat, co skrývají stíny minulosti, poznávat, jaká byla Jihlava za časů našich předků a jací byli lidé, kteří stejnými ulicemi, jako my dnes, procházeli po dobu bezmála osmi minulých staletí.

Každou sobotu bude v 15.00 v Malovaném sále v kavárně Muzeum sehrána divadelní mikrohra na motivy příběhů z městských kronik v podání studentů SPUŠ Helenín a v 15.30 bude následovat komentovaná procházka, při které městem i jehominulostí bude provázet Silvie Čermáková. Každá sobota bude věnovaná jedné části jihlavské historie:

10. září Příběh středověký: Ostrašlivém přepadání a právu spravedlivém

17. září Příběh renesanční: Kterak se provazník Huber upsal ďáblu a jinépohromy

24. září Příběh barokní: Stříbrná kulka pro ďábelského kapitána

1. října Příběh z věku páry: Kinematograf aneb groteska z jihlavské krčmy

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy