Městská knihovna v Pacově spustila novou službu

Městská knihovna v Pacově připravuje od dubna letošního roku novou službu, jedná se o dovoz knih domů. Služba je určena čtenářům, pro které je, vzhledem ke zdravotnímu stavu, problematické knihovnu navštívit osobně.

uniweb weby

„V poslední době se v knihovně objevuje stále více čtenářů z řad seniorů, kteří jsou pro své velké zdravotní problémy odkázáni na pomoc sousedů, známých nebo v lepším případě příbuzných, kteří je do knihovny dovezou, nebo jim vyzvednou připravené knihy. Mnozí čtenáři tak svou zálibu v četbě omezují, nebo přestanou do knihovny chodit úplně, aby neobtěžovali,“ popisuje novou bezplatnou službu Lenka Vlachová z Městské knihovny Pacov. Od dubna letošního roku vyjedou knihovnice pacovské knihovny každý první čtvrtek v měsíci s knihami za čtenáři, kteří o tuto službu požádají, a přivezou jim knihy, zároveň si odvezou knihy přečtené.  

„Službu mohou využít čtenáři z řad seniorů se zdravotním handicapem, kteří žijí v Pacově a mají platnou registraci do knihovny. O dovoz mohou požádat buď osobně v Městské knihovně Pacov v oddělení pro dospělé, nebo na telefonních číslech 725 372 942, 565 455 101, 565 455 102. V knihovně všechny dotazy ke službě rádi zodpovíme,“ dodává Lenka Vlachová.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy