Nové jízdní řády v Žďárských vrších slibují lepší a ekologičtější dopravní spojení

Starostové Žďárských vrchů mají v plánu zlepšit a upravit jízdní řády ve svém regionu, což by mělo vést k vyššímu komfortu a ekologičtější dopravě pro cestující. Nové jízdní řády očekávají lepší provoz autobusů a propojení s vlaky, což by mělo snížit potřebu používat soukromá auta a zvýšit ekologičnost dopravy v regionu.

uniweb weby

Starostové Žďárských vrchů se setkali, aby prodiskutovali změny v již dříve navržených jízdních řádech ve svém regionu. Tato schůzka byla uskutečněna z důvodů zlepšení a úprav nových jízdních řádů, které byly oproti současným schématům navrženy s navýšením kilometrů a zlepšením dopravní obslužnosti. To by mělo vést také k navýšení počtu spokojených cestujících.

Martin Hyský, zastupitel Kraje Vysočina pověřený řízením strategických projektů, řekl: „Máme zájem na tom, aby autobusy jezdilo co nejvíce lidí, pro které bude výhodné nechávat osobní auta doma a využívat veřejnou dopravu. Změny připravujeme tak, aby autobusové i vlakové spojení včetně jejich propojení bylo efektivní, rychlejší a jednodušší tak, aby se postupně zvyšovala kvalita a komfort dopravního spojení mezi městy a obcemi a dopravovali jsme se ekologičtěji.“

Díky těmto změnám je očekáván nejen lepší provoz autobusových linek, ale také větší propojení s vlaky, což by měla být velká výhoda pro pendloři a obyvatele malých obcí. Tímto způsobem se snižuje potřeba používat soukromá auta a zároveň se zvyšuje celková ekologičnost dopravy v regionu.

Nové jízdní řády budou respektovat kompletní tarif integrovaného dopravního systému Veřejné dopravy Vysočiny, což zajistí jednotnost cen a možnost přestupnosti v rámci různých typů spojů. Sedmidenní jízdenky tak budou ve spojích platit i nadále, stejně jako ostatní slevové a přestupní tarify pro cestující.

Tyto změny se řadí do širšího kontextu snahy příslušných orgánů zlepšit dopravní infrastrukturu a komfort cestování pro občany regionu Vysočina a zároveň snížit negativní ekologické dopady související s dopravou. Výsledkem těchto úsilí by měl být příjemnější a zároveň ekologičtější způsob cestování po celém kraji.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
po 22.01.2024 19:46



0 +
 

Hlavní zprávy