O našich savcích v jihlavském muzeu

V úterý 24. října se uskuteční od 18.00 v muzejním Malovaném sále Muzea Vysočiny Jihlava přednáška zoologa Miloše Anděry z Národního muzea v Praze nazvaná Co je nového u našich savců?

uniweb weby

„V říjnu letošního roku se naše muzeum stalo hlavním jihlavským organizátorem Science Café. Jedná se o projekt, který vznikl v roce 1998 ve Velké Británii a odtud se rozšířil prakticky do celého světa. V České republice pořádá Science Café od roku 2008 zapsaný spolek Otevíráme. Pod jeho záštitou probíhají tyto neformální diskuzní večery už v devatenácti městech po celém území naší republiky.
Jejich smyslem je podle organizátorů společné hledání otázek a odpovědí, představení vědců jako inspirativních osobností a prezentace konkrétních vědeckých výzkumů. Dosud se večerů Science Café zúčastnilo několik stovek vědců napříč různými obory. Patří mezi ně jak zkušení popularizátoři (např. Helena Illnerová, Václav Cílek, Cyril Höschl, Jaroslav Flégr či Dana Drábová), tak mediálně méně známé osobnosti, jejichž výzkum si zaslouží naši pozornost. 
A tak se jednou za měsíc promění muzejní přednáškový sál v útulnou kavárničku, která poskytne prostor pro naslouchání, přemýšlení, diskuze, zkrátka pro sdílení myšlenek s hosty i ostatními posluchači. Velké dobrodružství jménem věda začíná,“ přiblížila záměry pořadatelů Klára Bezděčková z Muzea Vysočiny Jihlava s tím, že první setkání tohoto akademického roku nabídne právě renomovaného českého zoologa a popularizátora Miloše Anděru z Národního muzea v Praze.

Před zahájením Science Café se od 17.15 mimořádně koná komentovaná prohlídka přírodovědných exponátů v expoziční budově na téma: Příběh vlka a dalších velkých savců ve sbírkách Muzea Vysočiny Jihlava




Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy