Oblastní charita Havlíčkův Brod oslavila 25. výročí

Středa 28. září se stala dnem oslav 25. výročí činnosti Oblastní charity Havlíčkův Brod. Oslavy se konaly také v rámci Dne Charity. Začaly mší svatou v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Havlíčkově Brodě a pokračovaly v parku Budoucnost. Počasí venkovní akci přálo a oslav se zúčastnilo několik stovek návštěvníků.

uniweb weby

„Musíme se omluvit všem, kteří se těšili na mši svatou celebrovanou opatem želivského kláštera O. Jáchymem Jaroslavem Šimkem. Bohužel se z titulu své funkce musel zúčastnit svatováclavských oslav ve Staré Boleslavi, což jsme se dozvěděli na poslední chvíli,“ omlouvá se ředitelka Oblastní charity Havlíčkův Brod Anna Blažková a dodává: „Domníváme se ale, že stejně dobře slavnostní mši odsloužil i O. Pavel Hroznata Adamec.“  
Po bohoslužbě bylo možno si prohlédnout prezentaci služeb Oblastní charity Havlíčkův Brod na panelech i videoprojekci. Prezentace na panelech je návštěvníkům kostela k dispozici do neděle 2. října. Od pondělí 3. října do neděle 9. října bude výstava instalována v kostele sv. Mikuláše v Humpolci. 

V parku Budoucnost si mohli návštěvníci zakoupit výrobky uživatelů Oblastní charity Havlíčkův Brod. Šlo o rozmanité polštářky, šperky, krabičky, sezonní dekorace, dekorace ze sušených květin, doplňky do domácnosti či sušené bylinky. „Pro děti jsme si připravili osm soutěží. Všechny byly s charitní tématikou. Jmenujme například přípravu léků do lékovky, vozíčkářskou dráhu, poznávání předmětů poslepu či výrobu voňavých pytlíčků s levandulí. Rozdali jsme zhruba dvě stovky soutěžních kartiček.  Zcela speciální disciplínou bylo tipování obsahu tříkrálové pokladničky. Deset nejlepších tipařů bylo odměněno,“ vyjmenovává Terezie Veletová z Centra sociálních služeb Petrklíč v Ledči nad Sázavou. Pro ty, kteří tipovali, ale nebyli přítomni vyhlášení, dodejme, že pokladnička obsahovala 2 800 Kč. 

Všem charitním zaměstnancům následně v Mateřském centru Zvoneček požehnal jáhen Petr Trefil a poděkoval jim za jejich obětavost, pokoru a lásku, se kterou vykonávají svou službu, která je spjata s církví. 

Oslavy 25. výročí byly spojeny s oslavou Dne Charity, což je celorepubliková kampaň, jež každoročně pořádá Charita Česká republika v září a říjnu u příležitosti svátku sv. Vincence (27. 9.), který je patronem charitních zařízení. Jejím cílem je především obdarovat veřejnost a představit služby charity.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy