Obviněný muž skončil ve vazbě

JIHLAVSKO: Muž vyráběl drogy ve velkém a pervitin distribuoval

uniweb weby

Kriminalistům jihlavského územního odboru se na základě vynikající práce podařilo dopadnout muže, který vyráběl drogy ve velkém a pervitin distribuoval. Zadrželi také dalšího muže a ženu, kteří od něho drogy kupovali a prodávali dál. Kriminalisté provedli celkem pět prohlídek různých objektů, zajistili předměty určené k výrobě drog a také krystalickou látku. Ze spáchání zvlášť závažného zločinu jsou obviněni dva muži, jeden z nich byl vzat do vazby. Obvinění čelí také zadržená žena. Zákrok, při kterém kriminalisté dopadli muže a ženu důvodně podezřelé ze spáchání drogové trestné činnosti, proběhl v noci z pondělí 18. září na úterý. Kriminalisté spolupracovali s jihočeskou zásahovou jednotkou a také havlíčkobrodskými a brněnskými kolegy. Tři muže a ženu zadrželi na různých místech v Havlíčkově Brodě a v Brně. Zákroky probíhaly v zábavním podniku, v bytě, na ulici a autobusovém nádraží. Všichni čtyři skončili s pouty na rukou a jejich další cesta směřovala na jihlavské oddělení, kde byli umístěni do policejních cel.
Kriminalisté provedli tři domovní prohlídky, jednalo se o byty v Jihlavě a v Havlíčkově Brodě. Dále provedli prohlídku dvou garáží v Jihlavě. Zajistili předměty a chemikálie sloužící k výrobě drog, krystalickou látku a také finanční hotovost. Zajištěné věci budou podrobeny expertízy na odborném policejním pracovišti.   Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání tří osob z Jihlavska a Ostravska, jedná se o dva muže a ženu. „Sedmačtyřicetiletý muž byl obviněn ze zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy spáchaného ve značném rozsahu a dále přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí,“ řekl mjr. Mgr. Jakub Pivoňka, vedoucí oddělení obecné kriminality. Obviněný muž byl již v minulosti soudně trestán za různorodou trestnou činnost, včetně drogové. Navíc řídil vozidlo, i když má soudem uložený trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel, a to až do roku 2030.
Rovněž další zadržený, pětatřicetiletý muž, čelí obvinění ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Za drogovou trestnou činnost si v minulosti odpykal nepodmíněný trest odnětí svobody a brány věznice opustil na začátku minulého roku.
Také pětatřicetiletá žena již byla v minulosti soudně trestána. Policejní komisař zahájil její trestní stíhání v souvislosti se spácháním přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Sedmačtyřicetiletý muž je obviněn z toho, že přibližně od poloviny loňského roku vyráběl na různých místech v Jihlavě, například v garážích, pervitin. Vyrobil řádově několik stovek gramů drogy, kterou následně distribuoval. Pervitin od něho nakupovali zbývající zadržení. Drogy jim poskytl v desítkách případů. Pervitin zbývající dva obvinění využívali jak pro sebe, tak k dalšímu prodeji, a to na Jihlavsku a Ostravsku.  Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného sedmačtyřicetiletého muže do vazby. Na základě rozhodnutí soudu byl vzat do vazby a policisté ho odvezli do věznice. Ostatní zadržení byli po provedení všech nezbytných úkonů propuštěni. Případ kriminalisté dále vyšetřují. Obviněným mužům hrozí za spáchanou drogovou trestnou činnost trest odnětí svobody až na deset let. Žena může být potrestána až pětiletým pobytem za mřížemi. por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
22. září 2023



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
22.09.2023 09:20



0 +
 

Hlavní zprávy