Pondělní podvečer ve velkomeziříčském muzeu patřil rodinné sešlosti výtvarníků

Alina Jašková, absolventka VŠUP, obor textilní výtvarnictví a vyučující na VOŠTŘ a SUŠTŘ v Praze, její syn Jakub, profesionální hasič, pro kterého je malba koníčkem a jeho teta, Ivana Hladíková, absolventka pedagogické fakulty v Brně a vyučující výtvarné výchovy na místní základní škole – to jsou hlavní aktéři pondělní vernisáže, která se konala na velkomeziříčském muzeu.

uniweb weby

Návštěvníky přivítala ředitelka muzea Irena Tronečková, hudební doprovod zprostředkovali Aneta Vrbková, Jana Mikysková a Radek Polášek. Umělci byli představeni kurátorkou Petrou Czumalovou, která pohovořila o vzájemné propojenosti jejich tvorby, vyzdvihla rukodělnost coby základní atribut umění, ocenila dekorativní kvalitu děl i nemalou míru expresivity.
Návštěvníci si mohli prohlédnout kombinované techniky a porcelánové mozaiky, kterými jsou obohacené sugestivní akrylové obrazy Ivany Hladíkové, Okno plné hvězd, Voda ve vzduchu, Země vzdálená, Kapka naděje, Kruhy ve vodě, Život je kvíz, Protiklady, Zrození světla a Tři srdce – Potrat dítěte. Naproti tomu Jakub Jašek vystavil tři velkoformátové akryly expresivního stylu comics noir. Plošná tvorba byla citlivě doplněna paličkovanými náhrdelníky z tvorby Aliny Jaškové, pro kterou je typická vysoká ornamentálnost, kombinace materiálů i různost tvarů. Vernisáže se zúčastnila necelá sedmdesátka milovníků umění.

Výstavu Ivana Hladíková, Alina Jašková, Jakub Jašek - Obrazy a paličkované šperky lze navštívit denně mimo pondělí, od 9.00 do 12.00, od 13.00 do 16.00, vstupné 10 Kč, pro návštěvníky muzejní trasy je výstava zdarma.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy