Seniorka přišla o téměř 300 tisíc korun

JIHLAVSKO: Ženu podvedl její příbuzný

uniweb weby

Jihlavští kriminalisté řeší případ podvodu, při kterém připravil seniorku o téměř 300 tisíc korun její blízký příbuzný. Nejdříve ji přesvědčil, že potřebuje půjčit peníze a s finanční pomocí žena souhlasila. Seniorka ale nakonec na svoji důvěru v mladého muže doplatila. Svěřila mu platební kartu a sdělila PIN kód, muž si pak vybral nejen domluvenou částku, ale převáděl z jejího účtu další a další desítky tisíc korun, aniž by to seniorka tušila. Kriminalisté muže zadrželi a je obviněn ze spáchání dvou trestných činů. Tento týden kriminalisté zadrželi šestadvacetiletého muže z Jihlavska důvodně podezřelého ze spáchání trestné činnosti. Muž byl umístěn do policejní cely. Vydal částku dvacet tisíc korun, která mu z podvodně získaných peněz zbyla. Finanční hotovost policisté zajistili, stejně jako platební kartu patřící podvedené seniorce.
Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání zadrženého muže. „Muž byl obviněn ze spáchání zločinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a dále z přečinu podvodu, přičemž činem byla způsobena větší škoda,“ řekl mjr. Mgr. Jakub Pivoňka, vedoucí oddělení obecné kriminality.
Šestadvacetiletý muž je obviněn z toho, že podvodně připravil svoji příbuznou o téměř 300 tisíc korun. Vše začalo tím, že v polovině listopadu požádal seniorku o půjčku, kterou zdůvodnil nutností zaplatit dlužný nájem a další finanční výdaje. Žena souhlasila a prostřednictvím svěřené platební karty si muž částku vybral. Zjistil tak ale informace ke kartě, kterou následně vyměnil za jinou, nefunkční. Poté prostřednictvím platební karty z účtu ženy převáděl a vybíral peníze, které používal pro svoji potřebu, převážně za účelem hraní na automatech a sázení. Obviněný muž v minulosti ještě nebyl soudně trestán. Po provedení všech nezbytných procesních úkonů byl ze zdražení propuštěn a je stíhán na svobodě. Případ kriminalisté dále vyšetřují.
Za spáchanou trestnou činnost hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody až na osm let. por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
15. prosince 2023



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
15.12.2023 09:50



0 +
 

Hlavní zprávy