Snow film fest se zastaví v sobotu v Havlíčkově Brodě

V sobotu 12. listopadu se uskuteční v klubu Oko v Havlíčkově Brodě sedmý ročník festivalu Snow film fest. Nabídne tradičně přívaly sněhu, ledu a adrenalinu ve filmové podobě.

uniweb weby

„Bratři Švihálkové alias Kejda Ski Team se v zimní sezoně 2014-2015 zaměřili na odhalování skialpového potenciálu marockého Atlasu, s cílem najít co nejzajímavější sjezdové linie. Výsledkem jejich snažení je film Whiskey Berber, který představí tři hlavní oblasti tohoto horského pásma, zavede nás do rušného Marrakéše a ukáže skromný život Berberů, obyvatelů horských vesnic.
Film Tamara je portrétem ženy, která miluje extrémy a žije pro ně. Film je o její největší horolezecké výzvě – výstupu na K2.
Dokument Sibiřský Traverz mapuje 9 288 km dlouhou lyžařskou výpravu po nejdelší železnici světa – Transsibiřské magistrále. Špičkoví lyžaři a filmaři z proslulých Sherpas Cinema se po této slavné trase vypravili, aby se seznámili s místní komunitou a prozkoumali sibiřský prašan.
V roce 2014 se šestice žen vydala na malé plachetnici z Islandu přes Dánsko až k západnímu pobřeží Grónska, kde pak prozkoumaly nové lyžařské cesty a sesbíraly data pro vědecké analýzy tohoto úžasně divokého kousku světa a natčily dokumentární film s výstižným názvem Ledy a přílivy.
Fim Expedice Švédsko o třech přátelích vás zavede na polární výpravu Švédskou královskou cestou (Kungsleden) , která vede 450 km přes švédské hory.
Bulharské kopce můžou ve freeriderovi zpočátku budit rozpačitý dojem, nikde žádná dominanta a samé pláně. Jakmile se však ponoříte do jejich nitra, poznáte kouzlo krátkých, strmých a velmi technických sjezdů. Kvalita sněhu je tu výborná a na člověka tu narazíte opravdu zřídkakdy. Tak by se dal shrnout film Bulharské bílé zlato o výletu pětice Čechů, kteří sebrali auto a vyrazili na 1500 km dlouhou cestu do bulharské Rily, za poznáním východoevropské kultury, místních hor a terénů pro freeride.
I přes velký posun v předpovídání lavinového nebezpečí vzrůstají počty nehod s fatálními následky.  Tvůrci filmu Bílé objetí nechtějí moralizovat nebo kázat, ale spíš se snaží najít vysvětlení, co lidi žene vstříc adrenalinovému zážitku a riskování. Film je o lidech, kteří se dostali do smrtelného nebezpečí v zimních podmínkách.
Historie festivalu sahá do roku 2011, kdy vznikl, jako bratrský festival k Expediční kameře. Od té doby přinesl stovky minut zimního adrenalinu, které návštěvníky inspirovaly, pobavily, nadchly a přenesly do míst, kam by se třeba jen těžko sami odvážili,“ představuje filmy letošního ročníku festivalu Snow film fest David Myslivec, jeden z pořadatelů.


Vstupné je dospělí 100 Kč, děti do 15 let 50 Kč. Hlavními partnery festivalu jsou HUDY, Buff a CK Kudrna. Projekce začíná v 17.00 v kubu Oko v Havlíčkově Brodě.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
11.11.2016 13:14




0 +
 

Hlavní zprávy