Studánka Karla Holuba přišla o lavičku

Studánka Karla Holuba, která leží nedaleko Větrného Jeníkova za Velešovem v lese Temník mezi studánkami Lochovou a Zpívající, přišla o svou lavičku.

uniweb weby

„Necelý jeden kilometr za touto vesničkou směrem na Herálec nás nalevo u křižovatky s lesní cestou zpevněnou štěrkem upoutá nápis Lochova studánka krytý šindelem. 

Dáme se směrem ke Studánce Karla Holuba a po třiceti metrech napravo uvidíme lesní pěšinu po obou stranách lemovanou větvemi. Pár kroků po mechu a lesní hrabance a už nás vítá nápis Studánka Karla Holuba skvoucí se zlatem. Ještě několik kroků doleva a jsme u studánky,“ popisuje Jaroslav Kněžíček, který na skutečnost, že lavička z října roku 2011 od studánky zmizela, přišel. Lavičku věnovala firma Karel Klouda (tesař – památkář). 

Podle slov Jaroslava Kněžíčka má studánka vodu chuťově vynikající, křišťálově čistou, výborně osvěžující. Celá studánka je koncipována jako zcela uzavřená a bez údržby. „Nevážený pane zloději, nevím, co Vás vedlo k tomu, že jste odcizil nádherně vyřezávanou lavičku, která přeci slouží všem, kteří zavítají ke studánce a mohou se zde posadit a ochutnat vodu ze studánky. Prosím, vraťte zpět lavičku, nebudeme provádět žádné další šetření,“ dodává Jaroslav Kněžíček.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 10.10.2016 19:53




0 +
 

Hlavní zprávy