Svatomartinské slavnosti v Třebíči

V pátek 11. listopadu oživí třebíčské Karlovo náměstí potřetí Svatomartinské slavnosti. Svatomartinská tradice je nedílnou součástí české kultury a navazuje na dnes už zapomenuté lidové obyčeje a zvyky našich předků spojené s ukončováním hospodářského cyklu v zemědělství.

uniweb weby

Začátek oslav odstartuje přesně v 11.11 slavnostním koštem svatomartinských vín, zhruba od 11.20 až do 17.00 se na pódiu vystřídají Bee Band (swing, jazz) a Pískomil se vrací (kapela pro děti), po celý den budou mít na Karlově náměstí své ležení skupiny historického šermu Grál s Pány z Rukštajna.
V 17.00 přijede svatý Martin se svoji družinou, poté v 17.30 zahraje cimbálová kapela Medicimbal, v 18.30 rozsvítí Karlovo náměstí ohňostroj a na závěr celého dne vystoupí skupina Gnomus (středověká hudba v moderním podání). Ve spolupráci s farností sv. Martina proběhne v kostele sv. Martina v 17.00 přednáška Boj proti zlu P. Elias Vella z Malty, exorcista, kazatel duchovní cvičení, teolog, spisovatel, a v 19.30 se uskuteční varhanní koncert Anny Kolaříkové. Po skončení koncertu bude možnost prohlídky nových varhan.
Po celý den připravili pořadatelé nejen kulturní program, ale i občerstvení – pečenou drůbež, výběr mladých vín ad. Celým slavnostním dnem bude provázet Martin Váňa.
Vstup zdarma.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy