Světelský koulař vyhrál republikové mistrovství

Vrcholem druhého poprázdninového víkendu pro nejlepší mladé atlety bylo bezesporu Mistrovství ČR v atletice na jabloneckém stadionu Střelnice. V sedmnácti disciplínách se představilo 655 závodníků, vytvořili pět národních žákovských rekordů a ti nejlepší byli nominováni na mezistátní utkání U16 na Slovensko.

uniweb weby

Mezi ně se zařadil i závodník Hvězdy Pardubice trénující ve světelské skupině trenéra Jozefa Foťka Miloš Sedlmajer, který zvítězil ve vrhu koulí. Své čtyřkilové náčiní dokázal poslat čtvrtým pokusem do vzdálenosti 16,30 m a novým osobním rekordem po relativně hladkém průběhu soutěže obhájil po halovém triumfu i titul mistra ČR pod širým nebem.

Cestu k titulu Milošovi Sedlmajerovi poté, co svou sérii zahájil výkonem 15,01 m a postupným vylepšováním dospěl čtvrtým pokusem až k osobnímu maximu, zkomplikoval pouze poslední pokus tradičního rivala Jiřího Osolsobě. Ten závěrečným vrhem diváky doslova zvedl ze sedadel, když svou koulí zle dotíral na dosavadní lídrovo maximum. V pošmourném dopoledni pod příkrovem husté mlhy rozhodčí po delší odmlce vyřkli konečný ortel - 16,22 m, což JIřímu Osolsobě vyneslo v osobním rekordu druhé místo. Zlatou medaili a pozvánku na reprezentační sraz si domů odváží Miloš Sedlmajer. 

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 22.09.2016 16:33




0 +
 

Hlavní zprávy