Umí si kůň hrát? Zjišťovali v Jihlavě

V pondělí 7. listopadu uspořádala Yvonna Horská v Zookoutku Psychiatrické nemocnice Jihlava - Středisku praktické výuky České hiporehabilitační společnosti praktický workshop nazvaný Umí si kůň hrát?

uniweb weby

Workshopu, studentky třetího ročníku dálkové formy studia, oboru Sociální práce Soukromé vyšší odborné školy sociální Jihlava, o. p. s., se účastnilo osm uživatelů služeb Oblastní charity Jihlava (OCHJ) ADAPTY, dále pak rodiče a klíčoví pracovníci organizace.

Cílem druhé klíčové aktivity projektu, který zpracovává Yvonna Horská v rámci závěrečné absolventské práce ve škole, bylo vyzkoušet se zájemci o akci herní aktivity sponíkem. „Vzhledem ktomu, že se jedná o osoby zdravotně znevýhodněné, byla klíčová aktivita zaměřena na trénink jemné a hrubé motoriky a podporu kognitivních funkcí,“ uvedla autorka projektu.

Akce byla velmi zdařilá, ať už počtem účastníků, tak i výkony, které uživatelé zvládli, a ze spolupráce byla patrná dlouhodobá spolupráce autorky projektu s organizací.
„Projekt bude pokračovat vprosinci, tvůrčím programem s názvem Malujeme, tvoříme, besedujeme, která proběhne v prostorách OCHJ ADAPTY, a bude zaměřen k vytvoření výtvarných prací uživatelů a studentky, které budou v únoru 2017 představeny na výstavě s názvem Co pro mě znamená kůň,“ dodala autorka projektu Yvonna Horská.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy