Univerzitní Telč a památky UNESCO z Vysočiny se představily ve Vídni

Ve středu 20. června proběhla v prostorách Českého centra ve Vídni tisková konference pro rakouské novináře, na které společně vystoupili náměstkyně hejtmana Kraje Vysočina Jana Fischerová, prorektorka Masarykovy univerzity Naděžda Rozehnalová, starosta Telče Roman Fabeš, ředitel Univerzitního centra Telč Jaroslav Makovec a ředitel krajské příspěvkové organizace Vysočina Tourism Tomáš Čihák.

uniweb weby

Ve středu 20. června proběhla v prostorách Českého centra ve Vídni tisková konference pro rakouské novináře, na které společně vystoupili náměstkyně hejtmana Kraje Vysočina Jana Fischerová, prorektorka Masarykovy univerzity Naděžda Rozehnalová, starosta Telče Roman Fabeš, ředitel Univerzitního centra Telč Jaroslav Makovec a ředitel krajské příspěvkové organizace Vysočina Tourism Tomáš Čihák. V rámci tiskové konference byla prezentována nabídka Kraje Vysočina a Telče v oblasti cestovního ruchu se zaměřením na památky UNESCO. Masarykova univerzita představila své vzdělávací kurzy pro rakouské seniory, které má v plánu realizovat na Vysočině ve svém telčském universitním centru.

„Vysočina má z hlediska cestovního ruchu velký potenciál. Nejen, že máme v našem regionu nejvíce památek zapsaných na prestižní seznam UNESCO ze všech krajů v Česku, ale zároveň můžeme nabídnout rozmanité sportovní, kongresové, zážitkové i odpočinkové aktivity, to vše navíc v atraktivním a čistém prostředí,“ uvedla na tiskové konferenci náměstkyně hejtmana Jana Fischerová. Asi dvacítka rakouských novinářů z tištěných médií, rozhlasu i televize se nejvíce zajímala o konkrétní program a podmínky kurzů pro seniory, možnosti dalšího ubytování nebo stravování v Telči. Dotazy padly také na téma dopravní obslužnosti a zajištění hromadné dopravy z Rakouska. V diskuzi došlo i na Haškovu Lipnici, když se jedna novinářka zeptala, zda je Vysočina nějak spojena se slavným Švejkem.  


„Našim společným cílem bylo především představit Telč a celý náš region jako místo, kde se potkává vzdělávání, kultura a cestovní ruch," řekl ve Vídni starosta Telče Roman Fabeš a ředitel Univerzitního centra Telč Jaroslav Makovec ho doplnil: „Se vzděláváním seniorů máme v našem centru  velmi dobré zkušenosti. Univerzita třetího věku patří k projektům, na které jsme opravdu pyšní. Nabídnout možnost poznat lépe Vysočinu či Telč, a přitom absolvovat i vzdělávací program, je celkem logické vyústění spolupráce Masarykovy univerzity s Krajem Vysočina, městem Telč i dalšími místními institucemi. Hodně si od této aktivity slibujeme.“


Společné setkání v Českém centru ve Vídni zakončila vernisáž prací studentů Univerzity třetího věku Masarykovy univerzity s názvem Výtvarný plenér 2017.

 

Kontakt:

Mgr. Jaroslav Makovec, ředitel Univerzitního centra Telč, e-mail: makovec@rect.muni.cz, tel.: 777119220

Ing. Bc. Barbora Hašková, manažerka pro koordinaci CŽV, e-mail: haskova@rect.muni.cz, tel.: 602 761464

 

tel: +420777119220 

web:  www.uct.muni.cz 

FB:  www.facebook.com/UniverzitnicentrumTelc



  • tisk@kr-vysocina.cz

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 21.06.2018 18:13




0 +
 

Hlavní zprávy