Úžasný gól Bartoňové nestačil: Česko prohrálo s Koreou

České fotbalistky zaznamenaly druhou porážku při přípravě na kvalifikaci mistrovství Evropy po prohře s týmem Jižní Koreje 1:2. Český trenér Karel Rada uznal, že Jižní Korea je silným soupeřem, a utkání bylo obrovskou fotbalovou školou pro české hráčky.

uniweb weby

Česká ženská fotbalová reprezentace zaznamenala druhou porážku v rámci své přípravy na nadcházející kvalifikaci mistrovství Evropy. Po úvodním nezdaru proti domácím Portugalským, tentokrát podlehly týmu Jižní Koreje 1:2. Byl to souboj s velmi silným soupeřem, což ukázaly i výkony Korejek, které se mohou opřít o zkušenost ze čtyř účastí na mistrovství světa.

První gól utkání padl v 16. minutě, kdy české obránce přelstila Či So-jon a poslala svůj tým do vedení. Hned po změně stran zvýšila korejskou naději na vítězství Casey Phairová, která svůj gól zařídila tlakem na české hráčky. Poté došlo ke snížení na straně České reprezentace, kdy se Eva Bartoňová prosadila úchvatným gólem z voleje patičkou po centru zády k brance. Avšak srovnání už Češky nedosáhly a zápas skončil vítězstvím týmu Jižní Koreje.

„Ukázalo se, že Korejky mají svou vysokou úroveň a kvalitu,“ komentoval český trenér Karel Rada. Přestože tento zápas byl pro Českou reprezentaci prohrou, kouč uznal, že se jednalo o obrovskou fotbalovou školu. „V nadcházející kvalifikaci nás budou čekat podobně silné nebo ještě silnější soupeřky. Korejky byly velmi běhavé, aktivní, organizované a dobře napadaly naši rozehrávku. Pro nás to byla velmi dobrá příprava,“ dodal český kouč.

České fotbalistky se nyní soustředí na dubnový start kvalifikace mistrovství Evropy. Soupěrky jim teprve určí los, který je na programu 5. března.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy