V Brodě ocenili nejkrásnější knihy 26. Podzimního knižního veletrhu

V pátek 14. října převzali ve velkém sále Staré radnice v Havlíčkově Brodě tvůrci ocenění za nejkrásnější knihy Podzimního knižního veletrhu, který se v prostorách havlíčkobrodského KD Ostrov konají do soboty 15. října už po šestadvacáté.

uniweb weby

 Kraj Vysočina udělil Cenu Kraje Vysočina za nejkrásnější knihu Vysočiny Galerii výtvarného umění v Havlíčkově Brodě za knihu Příběhy brodských domů  Aleše Veselého. Ocenění získávají knihy, které jsou s Krajem Vysočina spjaté obsahově a tematicky, přičemž nebylo podmínkou, aby jejich nakladatelé či autoři měli sídlo v Kraji Vysočina. 

Cenu města Havlíčkův Brod za nejkrásnější knihu veletrhu obdrželo od odborné poroty Nakladatelství Lidové noviny za knihu Jiřího Kuthana  Jana Royta Karel IV. – císař a český král. Do této kategorie byly zahrnuty jak knihy beletristické, tak populárně-naučné a naučné (fiction i non-fiction); v dřívějších ročnících mohly být oceněny pouze knihy beletristické.  
Tiskárny Havlíčkův Brod, a. s., udělily Cenu za nejkrásnější dětskou knihu nakladatelství Portál za knihu Lenky Pecharové Po stopách Karla IV.
Cenu čtenářů Krajské knihovny Vysočiny a posluchačů Českého rozhlasu Region, která se týká regionu a v regionu také vyšla, převzal Nezávislý podmelechovský spolek za knihu Miloše Doležala Krok do tmavé noci. Jde o pokračování životních osudů faráře Josefa Toufara a událostí po jeho smrti a zabývá se především lidmi, kteří stáli za smrtí číhošťského faráře.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy