V Masarykově ulici vzniká stezka pro pěší a cyklisty, radnice prosí chodce o trpělivost

V Masarykově ulici v Havlíčkově Brodě v současné době začaly práce na více než kilometr dlouhé cyklostezce, která povede od zdravotní školy k novému hřbitovu. Součástí cyklostezky bude i nově osázená zeleň a nové veřejné osvětlení. Práce potrvají nejdéle do konce listopadu.

uniweb weby

Cyklostezka povede po levé straně směrem od centra města. Bude široká 3,8 metru a téměř v celé své délce bude rozdělena do dvou částí. Pruh z asfaltobetonu bude určen pro cyklisty, pás ze zámkové dlažby budou využívat chodci.

„Už delší dobu jsme zaznamenávali stížnosti občanů na dlažbu na dotčeném chodníku v Masarykově ulici, která je už za hranicí své životnosti. Smíšená cyklostezka zajistí komfort nejen pro cyklisty, ale také pro pěší, kteří budou chodit po zbrusu novém chodníku,“ upřesnil místostarosta města Havlíčkův Brod Libor Honzárek.

Stavební práce na chodníku v Masarykově ulici, které nelze provádět za provozu, se bohužel neobejdou bez omezení pro chodce. Náhradní trasa pro pěší vede souběžnou Šubrtovou ulicí.

V nejsložitějším úseku od benzinové pumpy OMV po parkoviště u hřbitova nelze z důvodu technického řešení zvolit jinou cestu než směrem na Lázničkovu stráň a vodárnu. Na hřbitov se pěší dostanou zadní bránou. Přímo ke hřbitovu je možné dojet i městskou hromadnou dopravou, viz jízdní řády linky č. 8 a 9.

„Dodavatelská firma přislíbila, že nám v případě příznivých podmínek předá úsek od benzinové pumpy ke hřbitovu do předčasného užívání už ve druhém srpnovém týdnu,“ dodal místostarosta Libor Honzárek.

Celkové náklady na vybudování smíšené cyklostezky činí 15 mil. Kč. Město na tuto stavbu získalo dotaci z evropských fondů ve výši 90 procent, tedy zhruba 13,5 milionu korun. Zbývající 1,5 milionu korun uhradí radnice ze svého rozpočtu.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy