V Pelhřimově pokračuje projekt zaměřený na finanční gramotnost děti

V Městské knihovně v Pelhřimově se konal v polovině listopadu Projektový den zaměřený na finanční gramotnosti děti ve věku 8 až 12 let. Autorkou šestihodinové akce byla Martina Holakovská, studentka třetího ročníku Soukromé vyšší odborné školy sociální, o. p. s., Jihlava.

uniweb weby

Cílem setkání bylo seznámit děti s historií vývoje peněz a se základními pojmy z oblasti finanční gramotnosti. „Děti se hravou formou dozvěděly zajímavosti z dějin peněz, vzniku a vývoje obchodování, co je to ČNB, jak to chodí v bance, k čemu slouží bankovní karty, jak naložit s kapesným.“, uvedla autorka projektu. 
„Dále se zájemci o akci seznámili s ochrannými prvky na bankovkách, vyrobili si časovou osu vývoje peněz od doby keltů až po současnost. Výsledek činnosti dětí bude k vidění v České spořitelně, a.s. v Pelhřimově,“ dodala Martina Holakovská. 
Během akce byla vyhlášena i soutěž o nejlepší návrh bankovky. Děti si také navrhly bankovní kartu se všemi náležitostmi, které musí obsahovat a zahrály si hru na směnný obchod. V závěru akce hledaly poklad za pomoci křížovky, která skrývala různé finanční pojmy. Na památku si děti vyrobily placku s vlastním obrázkem. 
Akce, která se setkala s velkým ohlasem, se zúčastnilo 22 dětí a byla součástí projektu, který autorka zpracovává v rámci závěrečné absolventské práce na Soukromé vyšší odborné škole sociální, o. p. s. v Jihlavě.


Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 23.11.2016 08:53




0 (1)
 

Hlavní zprávy