Viktoria Plzeň zdolává Zlín, Šulc vede kanonýry

Ve 22. kole Fortuna:Ligy si Viktorie Plzeň poradila s FC Zlínem 3:0. Dvě branky vstřelil Pavel Šulc, jednu přidal kolumbijský křídelník Mosquera. Plzeň tak udržela desetibodový náskok na čtvrtém Slovácku, zatímco Zlín zůstává na chvostu tabulky.

uniweb weby

Ve 22. kole první fotbalové ligy Fortuna:Liga si na domácím trávníku Viktorie Plzeň poradila s mužstvem FC Zlín. Dvě branky přidal Pavel Šulc, který se tak posunul na čelo ligových kanonýrů, jednu přidal kolumbijský křídelník Mosquera. Plzeň tak získala další cenné body a udržela si desetibodový náskok na čtvrtém Slovácku. Zlín naopak nebodoval již potřetí v řadě a zůstává na chvostu tabulky.

Viktoria Plzeň ve svém nejnovějším utkání potvrdila pozici favorita a doma porazila FC Zlín 3:0. Domácí celek sice na Červovou střelu neúspěšně neohrozil branku soupeře, ale nakonec ve 20. minutě otevřel skóre Mosquera svou krásnou střelou z přímého kopu. Tímto gólem se kolumbijský křídelník trefil přesně do ligové branky potřetí v letošním ročníku.

Plzeň měla šanci své vedení navýšit již brzy poté, když Šulc vyběhl do úniku a z úhlu vystřelil směrem k brance. Jeho střele však odolal zlínský gólman Dostál. Hostující brankář předvedl i další zákroky, když zneškodňoval střely Mosquery a Chorého. Na druhé straně zlínského týmu vychytal brankář Jedlička Slončíka. Poslední pojistku domácího týmu nepřidal ani Chorý, jehož střelu dokázal gólman hostů také zneškodnit.

Domácí mužstvo vstřelilo další gól hned v 48. minutě, když Šulc zakončil Chorého a Mosquery přihrávku a další branku navýšil na 2:0. Ofenzivní záložník v 87. minutě přidal svou jedenáctou branku v sezoně, když pohotově vystřelil po rohovém kopu a Chorého přihrávce. Plzeňští tak doma zvítězili ve druhém ze svých posledních pěti ligových duelů a porazili Zlín na svých domácích tribunách posedmé v řadě.

FC Viktoria Plzeň tak díky svému vítězství na domácím trávníku získává cenné body v boji o nejvyšší ligové pozice. Zatímco domácí celek si udržuje komfortní náskok na čtvrtém Slovácku, FC Zlín zůstává nadále ztracený na chvostu tabulky.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy