Vojtěch Dyk & B-Side band splnili v Jaroměřicích nad Rokytnou všechna očekávání

Spojení brněnské swingové formace B-Side band s hercem a hudebníkem, performenem Vojtěchem Dykem je jedním z nejsledovanějších projektů současné české kulturní scény, který se představil v rámci šestého koncertu XVIII. ročníku Mezinárodního hudebního festivalu Petra Dvorského 2016 v neděli 14. srpna v zámecké zahradě v Jaroměřicích nad Rokytnou.

uniweb weby

B-Side band je swingový orchestrz Brna,který je složený z 18 instrumentalistů, tří vokalistů a Vojtěcha Dyka a který vroce 2006 založil trumpetista a bandleader Josef Buchta. S orchestrem spolupracují přední čeští hudební umělci, jako Matěj Ruppert, Roman Holý, Tereza Černochová, Dan Bárta, Martin Chodúr či Roman Dragoun a mezi jeho členy najdeme takové hudebníky jako Antonína Muhlhansla, Petri Herzanena, Petra Kovaříka, Pavla Zlámala, Lubora Pokludu, Petra Hnětkovského, Martin Heneka, Pavla Semka, Pavla Debefa, Jiřího Kalouska, Tomáše Vunderle Koudelku, Kamila Slezáka a řadu dalších.V současné době patří B-Side band k nejvyhledávanějším hudebním tělesům svého žánru u nás.

Společně s Vojtěchem Dykem se jaroměřickému publiku představil i jeden z nejlepších ostravských hudebníků, saxofonista a flétnista Michal Žáček. V roce 2013 vydal sólové album Beautiful Day, na němž hostují vedle Vojtěcha Dyka i Tonya Graves a světoznámý jazzový bubeník Dave Weckl.  

Nedělní koncert v zámeckézahradě byl přijat diváky velmi pozitivně, o jeho úspěchu a přijetí divákysvědčil bouřlivý závěrečný aplaus, spojený s tancem před hlavním pódiem adva přídavky protagonistů koncertu na čele s Vojtěchem Dykem. 

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy