Výstava Zvíře v nás v kavárně Barevný svět

Denní centrum Barevný svět a jeho klienti připravili v tréninkové kavárně Splněný sen společně s agenturou Ars/Koncert tradiční doprovodnou výstavu Mezinárodního hudebního festivalu Petra Dvorského, v letošním roce pod názvem Zvíře v nás.

uniweb weby

Výstavu, která je přístupná veřejnosti v běžných otevíracích hodinách kavárny do 31. srpna, zahájila slavnostním přípitkem v sobotu 5. srpna, v den úvodního koncertu MHFPD, ředitelka Denního centra Barevný svět Petra Tučková. 

Přes dvě desítky vystavených kreseb a maleb klientů Chráněného bydlení, které vznikly pod vedením vedoucí výtvarné dílny Míši Vlčkové, jsou vyjádřením jejich vztahu k živým tvorům, s nimiž se ve svém životě buď potkali, nebo s nimi žijí, anebo je znají jen z nejrůznějších ilustrací, většinou pohádkových knížek. Při hlubším zamyšlení nad jednotlivými výtvory najdeme i hlubší podtext výstavy, čímž je prolínání světa zvířat a světa lidí. Každý klient spatřuje ve svém vybraném představiteli z živočišné říše část sebe, srovnává své myšlení a své chování s chováním zvířete a prostřednictvím výtvarného ztvárnění vyjadřuje své city a své životní postoje, projevuje své názory a myšlenky, které konfrontuje se světem zvířat. Některé obrázky doplňují navíc krátké popisky autorů, v nichž lze hledat podněty, jež stály v pozadí vzniku obrázků.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
ne 06.08.2017 20:37




0 +
 

Hlavní zprávy