Z riflí do noblesy přehlídkového mola

Krásné účesy, slavnostní šaty a skvělá nálada – tak by se ve zkratce dala shrnout módní přehlídka dětí z Dětského domova v Nové Vsi u Chotěboře. Hotel Fantazie v Chotěboři se díky ní v sobotu 24. září proměnil v centrum plesové módy. Právě domovské děti spolu s důchodci z Domova pro seniory v Havlíčkově Brodě módní přehlídkou završili projekt, jehož výsledkem je společný kalendář na rok 2017.

uniweb weby

Cílem společného projektu bylo propojit a navázat spolupráci zařízení, jejichž zřizovatelem je Kraj Vysočina.  Dětský domov a zařízení pro seniory se s velkým nadšením pustili do tvorby kalendáře s podtitulem Přijďte k nám na návštěvu. Během jeho přípravy docházelo k vzájemným návštěvám, které se nesly v duchu pohody, rozvážnosti stáří a elánu dětství. Atmosféra společných setkání je zachycena v kalendáři, který byl vypracován v duchu retro doby.
Pomyslnou třešinkou na dortu společného projektu dětského domova a domova pro seniory se stala společná módní přehlídka. Děvčata předvedla šaty vhodné na různé příležitosti mnoha barev i střihů. Program přehlídky děti a senioři doplnily o doprovodná vystoupení. Předvedli v nich, čím se baví ve svém volném čase a ať už to byla recitace básní, zpěv či tanec, měli velký úspěch.  
Vrcholem módní přehlídky byl křest kalendáře. Rolí kmotrů se chopili čestní hosté Gabriela Lašková a náměstek hejtmana Kraje Vysočina Libor Joukl, samozřejmě nemohly chybět ani paní ředitelky obou zařízení Etela Coufalová a Hana Hlaváčková. Všichni se vžili do rolí sudiček a popřáli kalendáři, aby se líbil a dobře prodával. Zároveň oběma zařízením také přáli spokojené a šťastné klienty, mnoho úspěchů v jejich činnosti.

Odpoledne s Gabrielou Laškovou
Děvčata, která předváděla šaty, si velice užila společnost Gabriely Laškové, která si i přes pracovní vytíženost našla čas a přijela podpořit tento projekt. Ochotně se také fotografovala s každou z dívek, které tak mají další krásnou vzpomínku na příjemně strávené módní odpoledne. Gabriela Lašková šla modelkám příkladem a prošla se s nimi po přehlídkovém mole ve svatebních šatech ze salonu MM.
Celá tato akce by se nemohla konat bez přispění patrona dětského domova Matěje Vydry a sponzorů, kterými byli: Firma Kruntorád metal design Chotěboř, CH-MOND Chotěboř, Hana Pavlasová – daně a účty Tišnov. Zázemí a personál poskytl Hotel Fantazie Chotěboř a předváděné šaty zapůjčil MM salon Chotěboř. 

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy