Zázemí pro maminky z Charitního domova v Havlíčkově Brodě se díky grantu zlepšilo

Ze čtyř žádostí o grant společnosti T-Mobile Mluvme spolu v Kraji Vysočina podmínky nejlépe splnil havlíčkobrodský projekt. Z grantu ve výši 68 760 Kč se do Charitního domova nakoupí lůžka s pracovním místem. Maminky budou zpracovávat své příběhy, mluvit o nich a hledat ztracené sebevědomí.

uniweb weby

V Kraji Vysočina o grant z výzvy T-Mobile Mluvme spolu v letošním roce požádaly čtyři neziskové organizace. Z nich vybrala odborná komise jeden projekt, který nejlépe splnil podmínky výzvy. „Základním kritériem hodnocení byl dlouhodobý pozitivní přínos projektu pro danou lokalitu. Projekt Společně snít, společně žít, společně pracovat získal grant ve výši 68 760 korun. Jsme rádi, že pomůže vytvořit lepší domov pro maminky z Charitního domova v Havlíčkově Brodě,“ říká Eva Karasová, manažerka společenské odpovědnosti T-Mobile.

Dobrovolníci z Oblastní charity Havlíčkův Brod chtějí za získané prostředky koupit deset zvýšených postelí s pracovním stolem, které umístí do jednotlivých pokojů Charitního domova. Tam se bude odehrávat první část projektu - zpracování zážitků žen formou koláží, malování a psaní deníku. Dalším krokem bude vyprávění a rozebírání příběhů, které mají maminky za sebou. Některé z nich nemohou najít práci a bydlení, protože je odmítají kvůli barvě pleti či vzdělání. Jiné si prošly domácím násilím. Cílem je pomoci najít jejich ztracené sebevědomí, využít techniky sebepoznání a učit se komunikovat.

  „Ženy, o které se staráme, bývají okolím často řazeny do škatulky sociálně vyloučených. To se snažíme změnit. Chceme tyto škatulky otvírat a společně objevovat cesty vedoucí k lepšímu životu, než byl ten, který je přivedl do Charitního domova,“ dodává Lenka Vencová, zástupkyně havlíčkobrodské neformální skupiny. 

  Přihlášku do letošní grantové výzvy T-Mobile Mluvme spolu podalo celkem 174 zájemců a podporu ve výši tři miliony korun získalo 34 projektů neziskových organizací, lokálních komunit a neformálních skupin v České republice. 



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy