3 nejčastějších chyby při péči o vlasy: Děláte je také?

Pečuji správně o své vlasy? Otázka, kterou si pokládá velké množství lidí. Mnohdy vlasy nadměrně vypadávají a jsou hodně lámavé. Tyto nepříjemnosti většinou vyplývají z nesprávné péče o pokožku hlavy i vlasy samotné.

uniweb weby

Chyby může dělat úplně každý. Velmi důležité je si uvědomit, co je špatně. My se proto podíváme mnohem podrobněji na 3 nejčastější omyly, jichž se můžete při péči o své vlasy dopustit. Možná zjistíte, že tyto chyby děláte také.

Příliš velké množství šamponu

Umývání vlasů bez šamponu nemá příliš velký smysl. Mnohem horší je ale situace tehdy, když to se šamponem prostě a jednoduše přeženete. Především při aplikaci šamponu na velmi jemné a řídké vlasy je zapotřebí být obezřetný. Stačí pouze malinkaté množství šamponu. U těch kvalitních si můžete být jití, že se vytvoří dostatečné množství pěny, která vlasy dokonale ošetří. Mnohé šampony a přípravy dokážou i ve velmi malém množství dokonce podpořit růst vlasů.

Pozor na nehty

Když si budete mýt hlavu, počítejte s tím, že je třeba maximální opatrnosti. Je jasné, že pokožku hlavy je zapotřebí pořádně masírovat. Neučiníte-li tak, nedostanete šampon na potřebná místa. Rozhodně se ale vyvarujte používání nehtů. Ty mohou povrch pokožky poškrábat, což by samozřejmě mělo negativní vliv na vlasové folikuly a samotný růst vlasů jako takových.

Používání kondicionéru se vyplatí

Při každém mytí vlasů se vyplatí využít kondicionér. Právě on dokáže vlasy dokonale vyhladit a pomoct jim v regeneraci. Budou pak maximálně lesklé. Už pouze na pohled dokážou zaujmout svým zdravým vzhledem. Do jisté míry by se mohlo také snížit i vypadávání vlasů, jež trápí mnohé muže i ženy. Vrstvu kondicionéru je zapotřebí nanést na vlasy. Nedoporučuje se nanášet přípravek od kořínků rovnoměrně také na pokožku hlavy.

Autor: REGIONVYSOCINA.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
út 18.08.2020 06:36



4 +
 

Hlavní zprávy