Florbalisté ze Světlé nad Sázavou mají úspěchy v soutěžích i anketách

Florbalový oddíl ve Světlé nad Sázavou se může pyšnit nejen velkými úspěchy v jednotlivých soutěžích, ale také v anketách. Na vyhlášení jedné z nich, Sportovce roku Světlé nad Sázavou za rok 2016, bylo zaslouženě oceněno několik talentů světelského florbalu.

uniweb weby

Od starosty Světlé nad Sázavou Jana Tourka a místostarosty Josefa Hníka převzala cenu v kategorii dospělých Ivana Kohoutová. V kategorii trenér bodovala Renata kohoutová. Obě za tým žen. V kategorii mládeže si cenu odnesla žákyně Michaela Škarydová a v mládežnických družstvech tým loňských dorostenek.

Rozhodně ale největší úspěch mělo vystoupení dalšího oceněného. A tím byl v kategorii jednotlivců mládeže David Kváš. Na otázku, co nejzajímavějšího s florbalem za poslední dobu zažil, odpověděl velmi rychle a s úsměvem: „Jak spadla ta hala v Třebové, tak tam jsem byl.“ To pobavilo nejen moderátory, ale také celé světelské kino, kde se předávání konalo.

Nejmladší světelští florbalisté drží prapor vysoko

Zpět ale k soutěžím, kterých se světelské týmy účastní. O prvním únorovém víkendů hrály hned čtyři družstva. Starší žákyně jely na turnaj do Českých Budějovic. A tam si rozhodně nevedly špatně. V prvním zápase remizovaly bez branek s SK Jihlava. Druhý zápas přinesl bitvu se Soběslaví. Ta ale nakonec skončila prohrou 2:3. Turnaj ale děvčata zakončila výhrou 5:1 nad Meťákem České Budějovice. Žákyně si tak drží čtvrté místo v tabulce.

V přibyslavské hale se představil v neděli 5. února tým starších žáků. Ten měl v nedaleké hale plnit roli favorita. To se povedlo jen částečně. Nejprve totiž žáci Světlé podlehli nadšeně a kvalitně hrající Přibyslavi 5:10. Především trenéři nebyli spokojení s výkonem, který tým předvedl v hrůzostrašné první třetině. Chuť si jistojistě napravili výhrou 9:3 nad SK Jihlava. I žáci jsou aktuálně na čtvrtém místě.

Komu se však vůbec nedařilo, jsou týmy dospělých. Muži prohráli 3:4 s SK Jihlava a 15:4 s Hippos Žďár n/S. C. Bohužel dvě prohry si na turnaji v Českých Budějovicích připsaly i ženy. Proti FBC Štíři Č. Budějovice B 0:5 a proti FBC Žďár nad Sázavou 1:7. Muži tabulku své soutěže uzavírají. Ženy i přes dvě prohry jsou na třetím místě.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
st 08.02.2017 16:27




0 +
 

Hlavní zprávy